Скандалът Апартаментгейт с евтините или непълно декларирани жилища на властта

...
Скандалът Апартаментгейт с евтините или непълно декларирани жилища на властта
Коментари Харесай

И „Файненшъл Таймс“ отрази българския скандал „Апартаментгейт“

Скандалът „ Апартаментгейт ” с евтините или ненапълно декларирани жилища на властта удря по ГЕРБ, като може да докара до загуба на евроизборите, а също така има риск и да провали опитите на премиера Бойко Борисов да убеди Европейски Съюз да приключи мониторинга над правосъдната система и битката с проведената престъпност и корупцията.

Това се показва в материал на „ Файненшъл Таймс ”, отдаден на главния политически сюжет у нас преди евровота, написа Bulnews.bg.

В обявата се показва, че обществото е било „ шокирано ” от броя на политиците от ГЕРБ, забъркани в абсурда, както и от лукса на жилищата им. Изброени са оставките на правосъдния министър Цецка Цачева, зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и двамата зам.-министри, които „ отхвърлят да се направили нещо неправилно ”, както и обстановката с шефа на „ Антикорупция ” Пламен Георгиев, посъветван от премиера да излезе в дълъг отпуск по време на инспекцията на терасата му.

Не е пропусната и ролята в абсурда на „ Артекс ”, в чиито първокласни жилищни здания в елитни столични квартали живеят част от забърканите и които в това време се оказаха принудени да спрат провокиралия разногласия планове „ Златен век ”.
Авторитетното издание отбелязва, че всички нередности са станали обществено притежание, с помощта на Антикорупционния фонд, поредицата следствия на bTV и изявления в „ Биволъ ”.

„ Имиджът на ГЕРБ в Европа ще пострада, макар че евентуално държавното управление ще преживее тази рецесия. Този скандал няма елементарно да бъде пропуснат – той допира всеки българин. Хората могат да сравнят финансовите благоприятни условия непосредствено с тези на водачите, като по този начин виждат какъв брой голяма е пропастта ”, разяснява пред „ Файненшъл Таймс ” доктор Моис Файон от Центъра за проучване на демокрацията.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР