Скандалът „Апартамент гейт” с евтините или непълно декларирани жилища на

...
Скандалът „Апартамент гейт” с евтините или непълно декларирани жилища на
Коментари Харесай

„Апартамент гейт” стигна и до страниците на „Файненшъл Таймс”


Скандалът „ Апартамент гейт” с евтините или ненапълно декларирани жилища на властта удря по ГЕРБ, като може да докара до загуба на евроизборите, а също така има риск и да провали опитите на премиера Бойко Борисов да убеди Европейски Съюз да приключи мониторинга над правосъдната система и битката с проведената престъпност и корупцията. Това се показва в материал на „ Файненшъл Таймс”, отдаден на главния политически сюжет у нас преди евровота, съобщи бТВ.

 Резултат с изображение за „ Апартамент гейт ” стигна и до страниците на „ Файненшъл Таймс ”

В обявата се показва, че обществото е било „ шокирано” от броя на политиците от ГЕРБ, забъркани в абсурда, както и от лукса на жилищата им. Изброени са оставките на правосъдния министър Цецка Цачева, зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и двамата зам.-министри, които „ отхвърлят да се направили нещо нередно”, както и обстановката с шефа на „ Антикорупция” Пламен Георгиев, посъветван от премиера да излезе в дълъг отпуск по време на инспекцията на терасата му.

Не е пропусната и ролята в абсурда на „ Артекс”, в чиито първокласни жилищни здания в елитни столични квартали живеят част от забърканите и които в това време се оказаха принудени да спрат провокиралия разногласия планове „ Златен век”.

Авторитетното издание отбелязва, че всички нередности са станали обществено притежание, с помощта на Антикорупционния фонд, поредицата следствия на БТВ и изявления в „ Биволъ”.

„ Имиджът на ГЕРБ в Европа ще пострада, макар че евентуално държавното управление ще преживее тази рецесия. Този скандал няма елементарно да бъде пропуснат – той допира всеки българин. Хората могат да сравнят финансовите благоприятни условия непосредствено с тези на водачите, като по този начин виждат какъв брой голяма е пропастта”, разяснява пред „ Файненшъл Таймс” доктор Моис Файон от Центъра за проучване на демокрацията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР