Скандала с шумното парти на медицински сестри се състоя в

...
Скандала с шумното парти на медицински сестри се състоя в
Коментари Харесай

Чакат уволнения след скандала с купонясващите медицински сестри в ковид болница

Скандала с шумното празненство на медицински сестри се състоя в най-голямата загребска коронавирус болница в Дубрава най-вероятно ще приключи с уволнения.

Телевизията РТЛ популяризира видео, на което се виждат по какъв начин няколко медицински сестри и спомагателен личен състав пеят и танцуват под акомпанимент на акордеонист, без маски и без да съблюдават отдалеченост.

"Подобно държание по време на епидемията и напъните, полагани от болничното заведение Дубрава за лекуването на пациенти с COVID-19, е несвоевременно. Болницата не е място за такива неща. Предполага се здравните служащи да бъдат пример за държание и съблюдаване на противоепидемичните правила ", съобщи здравният министър.

Директорът на болничното заведение съобщи, че е свикал среща в понеделник във връзка със случая и може да се стигне до уволнения.

Той изясни, че по неофициална информация сестрите организирали празненство за изпращане на своя колежка, която заминавала на работа в Германия. Лукшич сподели, че празненството било проведено в помещение за отмора на личния състав отвън коронавирус отделението и пациентите не са били подложени на риск.

Камарата на медицинските сестри в Хърватия също осъди празненството в постройката на болничното заведение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР