Скандал за училищни униформи в цвета на затворниците от Гуантанамо

...
Скандал за училищни униформи в цвета на затворниците от Гуантанамо
Коментари Харесай

Голям скандал в Шумен с училищни униформи, децата приличали на затворници от Гуантанамо!

Скандал за учебни униформи в цвета на пандизчиите от Гуантанамо и на пленниците на Ислямска страна взриви учебната общественост във Второ главно учебно заведение " Д-р Петър Берон " в Шумен, откакто родители се оповестиха срещу решение на педагогическия съвет за въвеждане на унифицирано облекло. В намерено писмо до шефа Павел Павлов родителите питат " Защо нашите деца би трябвало да бъдат облечени в цвят, характерен на анархисти, расисти и пандизчии. Става въпрос за оранжеви тениски, които са детайл от наложителната униформа, споделя " Монитор ". Според родителите без координиране с тях 10 дни преди началото на образователната година от учебното заведение съобщили, че от 15 септември децата би трябвало да бъдат всеки ден със наложителна униформа - оранжеви тениски и сиви суичъри с емблемата на учебното заведение. Униформата трябвало да бъде купена от родителите. На наставнически срещи в края на предходната година в един от класовете от 23-ма участвали по време на допитване 20 били срещу униформите.

Въпреки това педагогическият съвет ги приел за наложителни. В последните дни класните ръководители почнали да прозвъняват родителитге на своите възпитаници с предизвестие, че или би трябвало да одобряват решението, или да търсят друго учебно заведение за детето си.

" Всеки си има своя позиция. В заповедта ми за въвеждане на униформата, която е разследване от решение на педагогическия съвет, ясно е казано, че родителите, които не са удовлетворени, имат право да съберат подписи и решението ще бъде преразгледано " - разяснява пред родители през вчерашния ден шеф на учебното заведение Павел Павлов. Тънкият миг обаче е, че с цел да бъде анулирано решението, взето без присъединяване на родителите, би трябвало да се съберат гласовете на повече от половината родители на деца в учебното заведение. Докато не бъде анулирано решението на педагогическия съвет всички възпитаници, които се явят на учебно заведение без униформа ще бъдат наказвани предизвести шефът.

" Има учебни заведения, в които няма униформа, има места в тях. В последна сметка, в случай че някой не харесва нашия метод на работа, никой не го задължава да бъде тъкмо в нашето учебно заведение ", изясни Павлов. Според родители с наказване били сплашвани и класни ръководители на класове, в които болшинството от родителите се разгласявали срещу униформите. Ученическите униформи - оранжева тениска и сив суичър са наложителни за носене и от учителите в учебното заведение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР