Скандал за нивата на заплатите се разразява в италианския футбол.

...
Скандал за нивата на заплатите се разразява в италианския футбол.
Коментари Харесай

В Италия се карат за заплатите на футболистите

Скандал за равнищата на заплатите се развихря в италианския футбол. От управата на италианската Серия А реагира остро подлагаха на критика спортния министър на страната Винченцо Спадафора, съобщи, че водещите футболни клубове в калчото живеят в балон, а заплатите на водещите играчи са нереално високи.

В изявление за вестник " Ла Република " в неделя Спадафора съобщи, че спортът не е единствено футбол и разкри, че ще предложи държавното управление да похарчи 400 милиона евро за развиване на всеобщия спорт в цялата страна.  " Големите клубове живеят в балон, в който дават милиони за заплати на футболистите. Тези клубове би трябвало да схванат, че след рецесията нищо няма да бъде същото ", сподели Спадафора.

В отговор, от Серия А излязоха с позиция, в която се споделя, че футболът в Италия обезпечава работа на 300 000 души и дава 1 % от брутния вътрешен артикул на страната. " Серия А постоянно е играла ролята на локомотив в бранша, като генерира доходи от 3 милиарда евро всяка година ", обявиха от лигата и допълниха, че солидарните заплащания за развиване на детско-юношеския футбол са увеличени от 93 милиона евро през 2010 година до 130 милиона евро тази година.

" Сега не е време за спорове и разногласия. Цифрите приказват сами за себе си и няма какво повече да прибавим за ролята на Серия А за развиването на всеобщия футбол и косвено за целия италиански спорт ", сподели Паоло Дал Пино, президент на Серия А. Въпреки разногласията от Ювентус дадоха образец по какъв начин би трябвало да се реагира във време на международна пандемия. Шампионите оповестиха, че няма да взимат заплати от март до юни. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР