Скандал в редакцията на вестник Труд. Главният редактор на вестника

...
Скандал в редакцията на вестник Труд. Главният редактор на вестника
Коментари Харесай

Скандал в редакцията на в. Труд заради прекратен договор за наем

Скандал в редакцията на вестник " Труд ". Главният редактор на вестника и чиновници на Министерство на културата размениха остри реплики. Причината - преустановен контракт за наем.

Редакцията се намира в постройката, където е Музеят за социалистическото изкуство. Служителите на редакцията са безапелационни, че няма да изоставен работните си места и афишират непокорство.



Официалната причина за това, което се случва, е преустановен контракт за наем, откакто от вестник " Труд " са закъснели да платят с 3 - 4 дни, както и дължими суми за консумативи, за които от вестника настояват, че не са получили фактури и тези суми не са им поискани по надлежния ред.

В 10.00 часа в редакцията пристигнаха представители на Министерството на културата и регионалната администрация, както и полиция, които запечатаха офисите. Те обясниха, че от редакцията имат 7-дневен период да изнесат своите движимости другояче те ще бъдат изнесени наложително.

Главният редактор на вестника Петьо Блъсков дефинира това като политическа принуда и разгласи гражданско непокорство, като сподели, че никой няма да напусне редакцията през днешния ден.

" Има политическа принуда против един опозиционен вестник. Това е елементарният факт и те се крият зад наемните връзки на компанията, която е действителният наемател, че редакцията на " Труд " не е тук. Наемателят не е преотдал парцела, няма преотдаване, няма нищо. Няма никаква причина този контракт да бъде спрян ", сподели Блъсков.

Светослав Трайков, консултант на служебния министър на културата, съобщи, че са получили документ да освободят офиса, да си заплащат наемите.

" Има заповед вие да освободите тези пространства. Може да си търсите правата в съда. Вие първо нямате договорни връзки с Министерство на културата ", сподели Трайков.

Вижте повече от размяната на реплики във видеото

По време на консултациите при президента Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС разгласи, че през днешния ден е имало полиция в редакцията на в. " Труд ", а публицистите са били възпрепятствани да отидат до работното си място. Призова президента да назначи инспекция по случая.

" Тази тематика към този момент беше коментирана, дори имаше апели към мен от трибуната да взема отношение към тази медия. Много пъти съм споделил, че не се греша в работата на изпълнителната власт. Доколкото знам и доколкото обществеността е осведомена, става въпрос за неплащани дълго време налози ", отговори президента Румен Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР