Скандал в парламента заради прекратяването на меморандума с Gemcorp. От

...
Скандал в парламента заради прекратяването на меморандума с Gemcorp. От
Коментари Харесай

Скандал в парламента заради прекратяването на меморандума с Gemcorp

Скандал в Народното събрание поради прекратяването на меморандума с Gemcorp. От ГЕРБ желаеха пояснение от премиера какво е довело до това решение, както и крити ли са отчети от ДАНС.

Меморандумът беше подписан през април, само че скоро по-късно се появиха подозрения за съветска връзка в управлението на Gemcorp.

От ГЕРБ обявиха, че меморандумът е подписан скрито. Не е ясно какво съдържа документът, нито за какво се приключва в този момент. А от “Продължаваме Промяната” обясниха, че точно този меморандум е документ, който не обвързваща страната ни с съответни отговорности.

“Нека да е ясно едно - Кирил Петков е крил в кабинета си отчет на ДАНС в продължение на 3 месеца и не е подхванал дейности за прекратяването му. Крил е в кабинета си спекулация за 1 милиарда $. Освен това ни е излъгал за инспекциите на ДАНС. Нали беше ултра невероятна инвестиция, за какво ни отнехте светлото бъдеще? Какво не желаят Кирил Петков и Асен Василев да се знае?”, попита от парламентарната естрада Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС.

“Това е необвързващ документ. България, като страна, не е ощетена и не може да бъде ощетена. Ние не сме изхарчили нито лев, не може да се приказва за корупция. Прекратяването на води до негативи, само от меморандума би имало единствено позитиви, само че държавното управление реши той да бъде прекратен”, изясни депутатът от Политическа партия Владимир Табутов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР