Скандал в кулоарите на НС заради проваления работен ден. ГЕРБ

...
Скандал в кулоарите на НС заради проваления работен ден. ГЕРБ
Коментари Харесай

Управляващи и опозиция не могат да се разберат кой работи и кой саботира

Скандал в коридорите на Народно събрание поради проваления работен ден. ГЕРБ и Българска социалистическа партия сблъскаха позиции по какъв начин би трябвало да работи законодателният орган. Мнозинството упрекна в бойкот опозицията .

На брифинг Ивелина Василева уточни, че е трябвало да се гледа Законът за водите , който вкарвал значими въпроси за ръководство и стопанисване на язовирите. Дава се опция общините, които нямат средства да ги стопанисват да ги трансферират на страната и да не се позволяват повреди и механически проблеми. Така страната щяла да отбрани сериозната инфраструктура. Освен това се категоризирали язовирите. Измененията на климата са факт и ние би трябвало да сме подготвени, уточни Василева .

 Опозицията напусна пленарна зала поради отстраняването на Плочев Обновена
Опозицията напусна пленарна зала поради отстраняването на Плочев

Заради незадоволително депутати Народно събрание няма да законодателства

Данаил Кирилов акцентира значимите промени в Граждански процесуален кодекс. Умишлено се основало напрежение, съгласно него. Червените злоупотребили и с ползите на правосъдната система, проваляйки вота по Граждански процесуален кодекс.

Даниела Дариткова не вижда логичност в държанието на столетницата за неуспех на дебатите по здравни тематики . НЗОК се нуждае от оперативно управление, посочи тя . Освен това дейностите на Българска социалистическа партия били час от подривна активност , по думите й.

Цветан Цветанов упрекна левицата в непочтено държание . Това беше саботиране на законодателната активност, счита той. Цветанов прости отсъствието на Движение за права и свободи поради религиозния им празник . Имахме подготвеност да водим логичен спор, допусна заместник-председателят на ГЕРБ. Червените не се интересуват от проблемите на страната. Българска социалистическа партия желаят единствено да предизвикат , да вършат следващите внушения, посочи Цветанов.

Какво постанова незабавно през днешния ден да бъде отхвърлен Камен Плочев не можа да стане ясно, тъй като Антон Кутев скочи на герберите .

Цветанов още веднъж сподели,че Българска социалистическа партия саботират работата на Народното събрание. Не спазвали етичните правила. Така бързо завърши трибунката.

Веднага по-късно на пост застанаха алените. Социалистът Жельо Бойчев заключи: " Отговорността за кворума в пленарна зала е на ръководещото болшинство " . Той не е склонен, че левицата саботира ползите на жителите. Кога ГЕРБ се загрижи за ползите на хората, попита аленият народен представител. Трябвало тези цели да бъдат вкарани в дневния ред още в сряда заран. Само по неотложност можело да се прибавят изключителни точки. Тази заран три изключителни точки се вкарани. Нямало по какъв начин депутатите да се приготвят . Българска социалистическа партия не бяга от спор, безапелационен бе Бойчев.

По всеки един план левите имат какво да кажат. Кой носи отговорност за отстраняването на Плочев, пита Бойчев. Според него се вършат опити да се прикрият проблемите, разкрити от шефа на касата. Искаме да се съблюдават разпоредбите, уточни Жельо Бойчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР