Скандал в кметството на Прага принуди чешкия министър на образованието

...
Скандал в кметството на Прага принуди чешкия министър на образованието
Коментари Харесай

Сътресения за кабинета в Чехия

Скандал в кметството на Прага принуди чешкия министър на образованието Петр Газдик да подаде оставка, застрашавайки стабилността на съдружното държавно управление, което пристигна на власт с обещанието да изкорени корупцията, оповестява БГНЕС.
Министърът на образованието и член на Движението на кметовете и самостоятелните (STAN) Газдик съобщи, че е почтен, само че подава оставка, с цел да не навреди на кабинета. " Не желая да раздрусвам държавното управление или обединението на прага на председателството на Европейски Съюз ", сподели той.
Столичният зам.-кмет Петр Хлубучек също подаде оставка, откакто прекара уикенда в пандиза. Той е един от 11-те, свързани с градската транспортна компания DPP, на които бяха повдигнати обвинявания в рушвет, присъединяване в проведена престъпност и подозрения за приложимост на опиати.
Хлубучек е член на STAN - втората по величина от петте партии, съставляващи ръководещата коалиция. Арестуван е и лобистът Михал Редл, някогашен помощник на Радован Крейчир, апетитен за основен необут за проведената престъпност в Чехия, който сега е в затвор в Южна Африка.
След месец Чехия би трябвало да поеме председателството на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР