Скандал в Българския туристически съюз. Управителният съвет на дружеството поиска

...
Скандал в Българския туристически съюз. Управителният съвет на дружеството поиска
Коментари Харесай

След скандал за хижа Смирненски: Искат оставката на председателя на БТС

Скандал в Българския туристически съюз. Управителният съвет на сдружението изиска оставката на ръководителя Венцислав Венев. Причината – казусът с хижата „ Христо Смирненски ”, съобщи.

Преди седмица група мъже влизат в хижата и настояват, че са от Българския туристически съюз. Те споделят на стопаните, които поддържат мястото от над 10 година, че би трябвало да изоставен, тъй като договорът им бил изминал. „ Това е едно доста апетитно място, един доста създаден бизнес ” , разяснява Миглена Пенева.

Председателят на Съюза твърди, че е изпратил групата, с цел да избави хижата от стопаните „ Аз магарето в калта няма да си оставя, ориста на „ Христо Смирненски ” ще бъде национална база за спортове и туризъм навън ” , споделя Венев.

Преди години Българският туристически съюз сключил неопределен контракт с сдружението „ Юндола 1919 ”. То, от своя страна, отдава хижата на свекъра на Миглена Пенева. В края на предходната година обаче Българският туристически съюз основава друга компания „ Експрес екскурзиант трейдинг ”, с която да заобиколи " Юндола ".

" Управителният съвет към този момент е свалил доверието си от ръководителя. Оттам описват, че той е имал персонален интерес към мястото . „ Оказва се, че през 2003 година, когато неговата майка е била ръководител на Федерацията по насочване, те са изявили подобен интерес, разменили са писма с БТС, а Венци Венев е писал мнение от името на неговата компания, че базата може да употребява точно за насочване. Така че той пристигна с готовност в БТС да вземе тази хижа ”, споделя доц.Румен Драганов, член на управлението на БТС.

Очаква се в петък управителният съвет на Българския туристически съюз да приключи пълномощията на ръководителя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР