Скандал си заформиха депутатите в парламентарната комисия по вероизповеданията. Конфликтът

...
Скандал си заформиха депутатите в парламентарната комисия по вероизповеданията. Конфликтът
Коментари Харесай

Лют скандал беляза дебатите в комисията по вероизповеданията

Скандал си заформиха депутатите в парламентарната комисия по вероизповеданията. Конфликтът стартира от изявление на депутата от " Обединени патриоти " Искрен Веселинов.
Той изрече изказване, че измененията в законопроекта импортиран от Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ не трябва да се одобряват, тъй като те не са участвали на съвещанието, с цел да ги аргументират.
" Няма обвързване сред първо и второ четене вносителите да ги аргументират ", отвърна го депутатът Йордан Цонев от Движение за права и свободи.
" Аз ходя по отчета, а вие в зала може да го опровергаете ", съобщи на собствен ред ръководителят на комисията по вероизповедания и народен представител от ГЕРБ Красимир Велчев.
" Как да го обосновавам, като вършим нещо нелегално ", попита представителят на Вътрешна македонска революционна организация.
Друг представител от групата на Оперативна програма Павел Шопов изиска вероизповеданията да имат и отговорности, а освен права.
" Ще саботираме закона с измислени правила ли ", запита на собствен ред Цонев.
Докато траеше разправията стана ясно, че част от присъстващите членове на комисията не са разбрали какво тъкмо се гласоподава и какво не.
Единият законопроект за вероизповеданията е импортиран взаимно от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, а другият от Искрен Веселинов и група депутати от Оперативна програма.
В комисията се организира второ гласоподаване на промените и допълненията на Закона за вероизповеданията.
Евангелските и протестантските общности се оповестиха към този момент срещу приемането на измененията в този им тип, защото те заплашват съществени човешки права.
Религиозните общности провеждат няколко седмици към този момент протестни шествия в София, като се заканиха да нападат в съда, в това число и на европейско равнище предлаганите текстове.
С някои текстове от Закона за вероизповеданията се цели да се реализиран цели в битката с тероризма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР