Скандал се развихри на днешното заседание на общинския съвет във

...
Скандал се развихри на днешното заседание на общинския съвет във
Коментари Харесай

Общински съветник захапа кмета на Враца заради неразумни харчове

Скандал се развихри на днешното съвещание на общинския съвет във Враца, научи BulNews.bg. Представителят на „ Либерален алианс “ в локалния парламент Борислав Банчев и кмета Калин Каменов влязоха в спор, като се стигна до закани със съд.
Днес за следващ път Банчев нажежи пристрастеностите в заседателната зала с изявленията си. Сенаторът насочи голям брой рецензии и нападки против работата на общината, като хвърли обвинявания за хабене на публичен запас.
Стартът на словесните офанзиви беше даден с изказванието на Банчев, че ръководещата партия е в положение на „ бяла гибел “. Повод за изявлението му бе изказванието, че от към месец в МБАЛ „ Христо Ботев “ няма защита. По думите на Банчев медиците и личният състав в лечебното заведение работят в боязън, а болничното заведение била като разграден двор.
Гневните словоизлияния сред кмета и съветника продължиха със спор за файтона на косталевския занаятчия бай Анко. Каменов даде отговор на запитване от предходна сесия за положението и употребата му. Каменов съобщи, че возилото се съхранява в експозицията на етнографския комплекс в града, до момента в който се търсят средства за реорганизация му, защото преди да се купи от общината бил изложен на неприятни метеорологични условия. Пари за ремонта се желаят от дарителския фонд на "Мото Пфое ", като планът е подал шефът на музея в града Георги Ганецовски.
"С оглед сигурността на врачани и посетители на града, файтонът ще се употребява за туристически обиколки, едвам откакто се реконструира ", изясни Каменов.
Отговорът обаче ядоса Борислав Банчев.
"Каквото и да се схваща под "реконструкция ", то не е дребен козметичен ремонт. Значи излиза, че купихме двойно по-скъп файтон спрямо сходни за по 6000 лв. и в този момент би трябвало да го оправяме главно, с цел да се употребява. Много непотребен беше тогава патосът, с който ни зовяхте да се закупи това возило, което в този момент събира прахуляк ", съобщи Банчев.
По последваща точка в дневния ред, касаеща бюджетни промени, препоръчани от Калин Каменов, Банчев упрекна градоначалника в разсипничество. Съветникът се разгласи изрично срещу излишно скъпата съгласно него „ реорганизация “ на общинския уебсайт за сумата от 30 000 лева
„ И аз поддържат уебсайт и считам, че всеки ще се съгласи, че това са доста пари. Нека се понижат на 10 000, а с другите 20 000 да се направи нещо по-необходимо на града “, предложи Банчев, само че концепцията не се възприе от болшинството в съвета. Едва 7 удариха рамо за редукция на средствата за рационализация на онлайн платформата.
Пререканията обаче не стопираха дотук. Банчев бе несъгласен и да се дадат малко над 180 000 лева за дофинансиране на главните поправки, които текат в детските градини „ Радост “ и „ Дъга “. Съветникът не поддържа и настояването на кмета да се трансферират 30 000 лева за ремонт на стадион „ Христо Ботев “ във Враца.
Заради непрекъснатите нападки на Банчев Каменов изиска той да бъде глобен от ръководителя на съвета. Кметът се закани да го даде на съд, в случай че продължи с лъжливи съгласно него констатации за разходването на обществените средства в града.
„ Няма да понасям повече сходни лъжи да се тиражират пред обществото. Г-н Банчев, излагате се и коментирате неща, които не знаете! “, съобщи градоначалникът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР