Скандал се разрази в Турция, след като млад мъж нападна

...
Скандал се разрази в Турция, след като млад мъж нападна
Коментари Харесай

Див екшън! Ето какво сполетя момиче, облечено неподходящо, по време на Рамадан

Скандал се развихри в Турция, откакто млад мъж атакува студентка в рейс в Истанбул, тъй като по време на религиозния празник Рамадан момичето било с къси панталони. Инцидентът, който е сниман на видео и качен в интернет, провокира гневни реакции.

Кадрите демонстрират по какъв начин 21-годишната студентка Асена Саглам понася удар по лицето от седящия зад нея мъж, който преди този момент я наскърбявал вербално поради късите панталони ѝ.

Той я блъснал, до момента в който минавал около нея, с цел да слезе през вратата в средата на рейса. Студентката скочила, двамата се сдърпали пред отворената врата, само че мъжът я бутнал обратно и слязъл.

По-късно нападателят е бил арестуван, само че след разпит е освободен.

Освобождаването на нападателя също провокира бурни реакции. Заради необятния отзив полицията издаде заповед за още един арест на провинилия се, само че към момента не е ясно дали той в действителност е задържан.

Студентката описа пред „ Хюриет дейли “, че сега, в който седнала в рейса, мъжът почнал да я атакува устно, да ѝ споделя, че би трябвало да се облича съгласно Рамадана и би трябвало да се засрами от облеклото си.

За да не го слуша, тя си поставила слушалките, само че тогава той станал и я блъснал толкоз мощно, че долната част на челюстта ѝ се блъснала в стъклото на прозореца.

Днес ставаш жена и към този момент би трябвало да си знаеш мястото!

Противниците на президента Реджеп Ердоган го упрекват, че прави пълзяща ислямизация на Турция, подкопаваща светските правила на страната, в това число и правата на дамите, въведени от основателя на актуалната турска страна Мустафа Кемал Ататюрк.

На собствен ред властта отвърна, че разрешението дамите да носят забрадки в университетите, учебните заведения и даже в армията не нарушава правата на дамите да се обличат както желаят.

При сходен случай предходната година нападателят бе изправен пред съд, делото продължава и той може да бъде наказан на 9 години затвор, в случай че съдът признае виновността му.

adı ercan kızılateş..şort giydi diye genç kıza minibüste böyle saldırdı..tahrik olduğunu söyledi..serbest kaldı.. pic.twitter.com/eV2BFKRF3l
— mustafahos (@mustafahos) June 21, 2017
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР