Скандал се разрази на заседанието на Висшия съдебен съвет днес,

...
Скандал се разрази на заседанието на Висшия съдебен съвет днес,
Коментари Харесай

Скандал във ВСС заради думи на Елисавета Панова, шефът на ВКС напусна заседанието

Скандал се развихри на съвещанието на Висшия правосъден съвет през днешния ден, членове на Висш съдебен съвет нападнаха шефът на Върховен касационен съд Лозан Панов за изявлението на брачната половинка му Елисавета Панова преди ден. 

Думите й, че решението на Административен съд София-град (АССГ), с което беше доказана санкцията от 1000 лв. на мъжа й за това, че не е подал имуществена декларация пред Сметната палата през 2017 година, е „ извращение с правото “, са обидили съдии от АССГ. 

Според Боряна Димитрова, член на Висш съдебен съвет, съдиитe иcкaт дa знaят дaли ce paзгpaничaвaтe oт мнeниeтo, чe в Бългapия нямa пpaвocъдиe, вярвате ли на българските съдии ". Още членове на Висш съдебен съвет застанаха зад настояването на двамата, а Панов напусна съвещанието. " Нямам желание да вземам участие в това, което организирате ", съобщи той. 

Съпругата му Елисавета Панова пък изпрати отворено писмо до в. Сега и уеб страницата Бивол, в което се споделя: 

Седмицата сред 25.03. и 31.03. Лозан Панов е отвън страната. Имал е неблагоразумието да го разгласи обществено на съвещание на Висш съдебен съвет. Късно вечерта, на 25.03., към 22:00 часа уеб сайтът “Правен свят ”, обслужващ ползите на основния прокурор Сотир Цацаров и покровителстван от Делян Пеевски пуска подправена вест, съгласно която брачната половинка на Лозан Панов си купила на рекордно ниска цена апартамент от “Артекс ” – единствено 225 евро на квадрат. Цената, която се тиражира е размерът на данъчната оценка, само че в реалност закупеното не е апартамент, а право на градеж и договорката е изповядана на двойно по-висока цена, за разлика от обществените персони, забъркани в абсурда. Докато сутринта на 26.03. пропагандната машина на Делян Пеевски работи на пета скорост, с цел да тиражира бързо „ огромната вест “, по обяд ръководителката на пресцентъра на премиера Бойко Борисов Севдалина Арнаудова изпраща до определени публицисти брачното удостоверение на Лозан Панов, в което никой даже не си е направил труда да заличи ЕГН-тата на четирима души. Съдия №1 е даден за отстрел. За разлика от Имотния указател, тази информация не е обществена. Нека се опитаме да познаем какъв брой души имат достъп до нея и по-точно до онази част, в която са упоменати освен имената на брачната двойка, само че и кумовете им… „ А ние си приказваме за този гейт, където към този момент има и кумове и отвратихме народа ”, умно се ядове министър председателят Бойко Борисов ден откакто е популяризирал брачното удостоверение на Панов. През това време затрупаните от лавината вести за покупка на евтини парцели от властта фенове, още веднъж са прибягнали до постоянно печелившата по нашите ширини философия „ всички са маскари “ и към този момент гледат на протичащото се с омерзение. Последният, на който са вярвали във властта, е същият като всички останали. Крайната цел е реализирана, тъй като когато си отидат отвратените, остават единствено отвратителните (по Радой Ралин).

И в случай че това не помогне…

Същия ден, на 26.03., ръководителят на Върховен касационен съд получава на електронна си поща съобщение от Национална агенция за приходите за привършване на неговата проверка, с което му е връчен ревизионния акт. Днес малко на брой са тези, които ще си спомнят, че формалното съображение за проверката пристигна от наказателно разпореждане на Сметната палата, с което Панов беше санкциониран с 1000 лева Той беше осъден по тази причина, че не е заявил имуществото си пред палатата, въпреки и същата институция публично преди този момент да е оповестила на уеб страницата си, че не е належащо да го прави, а е задоволително декларацията да се подаде и разгласява на уеб страницата на Инспектората на Висш съдебен съвет. „ Новината “, че Лозан Панов е санкциониран поради това, че е укрил приходите и парцелите си, въпреки че от самото начало всеки български жител е можел да влезе на уеб страницата на Инспектората и да се осведоми за всички условия, свързани с имущественото положение на ръководителя на Върховен касационен съд, е необятно тиражирана от пропагандната машина на Делян Пеевски. Много скоро законодателят внася конкретизиране в наредбата и запълва пробойната, с която прецизира, че тримата огромни в правосъдната власт заявяват имущенството си единствено пред Инспектората.

Въпреки това обаче поради неподадената и пред Сметната палата декларация, е задействана друга държавна институция, която постоянно оказва помощ за усмиряване на опърничавите на властта.

Национална агенция за приходите стартира проверка

От през вчерашния ден измежду отвратените към този момент има и шокирани по тази причина, че арбитър №1 следва да съди България в Страсбург за отвод от правораздаване у нас, точно поради поръчково наложената му от Сметната палата санкция, която съдът услужливо на властта, удостовери на две инстанции. Повърхностният взор на подхванатата стъпка от Лозан Панов всява ужас, само че задълбоченият дава в действителност същинските отговори. Именно санкцията на Сметната палата е повода за стартирането на цялостна проверка на арбитър №1, която на 26.03.2019 година завършва с извода, че Панов е укрил 100 000 лева, а основанието на Национална агенция за приходите да направи този извод се базира само на скалъпеното доказателство, наречено експертиза на експерт. Според нея единствената недвижима движимост, която Панов е придобил през последните шест години – дървено бунгало на бетонова основа, покрито с ламаринен покрив и външна тоалетна в местността Прибой, Варненско, с размер 37 кв.м. е оценено на 1750 евро на кв.м., т.е. пет пъти над фактически заплатената цена и три пъти по-скъпо от първокласния апартамент на Цветан Цетанов с персонален асансьор. Вследствие само и единствено на тази експертиза данъчните органи установяват, че Лозан Панов е укрил 100 000 лева Продавачът на бунгалото е физическо лице, а не компания. Така в разгара на „ Апартаментгейт “ и замитането на цифрите с оставки, от 26.03.2019 година Лозан Панов към този момент е публично клиент на КПКОНПИ и прокуратурата. Ревизионният акт дава мотив за пускане на процедура по лишаване на „ нелегално добитото бунгало “, а съществуването на „ укрит приход “ от 100 000 лева, т.е. в изключително огромни размери, е съображение за наказателно гонене, което може да завърши с лишаване на независимост. Малцина бяха тези, които схванаха горчиво изстраданата подигравка на арбитър №1, с която той се пошегува, че от „ от всички участници в абсурда аз съм най-минат “.

Напоследък все по-често се увещавам, че да си разумен в България наподобява някаква задача с нараснала компликация. Иначе нямаше да могат по този начин сполучливо да потапят всеки честен човек, грозящ режима, благодарение на философията “всички са маскари ”. Институциите към този момент неприкрито се държат като бригади на групировката СИК от средата на 90-те години, само че с една единствена разлика- главатарят им към този момент е интернационално приет. Поведението на Бойко Борисов, несъмнено, има своето пояснение. Ако успее да унищожи един от дребното престижи оживели по време на неговото ръководство по върховете на страната, то това би му осигурило царуване до гроб. Седмица след старта на дейното мероприятие, министър председателят ни за първи път прояви дързот и излезе намерено, с цел да изиска в прав текст оставката на Лозан Панов. Нещо, което мощно желае от първия смс…..

Бих желала да поздравя тримата, които пред погледите ни овладяха страната, за положителната организация, която върви в изумителен синхрон. Съзнавам след казаното през вчерашния ден и написаното през днешния ден, какъв брой претенции ще получа в актуалната седмица от Национална агенция за приходите. През последната получавах по четири дневно и по този начин е от две години. Но страхливци няма по какъв начин да ме уплашат. Агресията им ми носи успокоение, тъй като тя единствено демонстрира какъв брой доста ги е боязън. А на другите желая да извикам мощно: хора, има ли останала жива душа по тези ширини, която към момента има очи и уши?!

Текстът е оповестен без редакторска интервенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР