Скандал се разигра тази вечер в Панорама депутатите от ГЕРБ

...
Скандал се разигра тази вечер в Панорама депутатите от ГЕРБ
Коментари Харесай

Жесток скандал в ефира! Видни депутати се хванаха за гушите, защото

Скандал се разигра довечера в " Панорама " депутатите от ГЕРБ и Българска социалистическа партия Тома Биков и Георги Свиленски скочиха един против различен поради договорката с ЧЕЗ и Валери Жаблянов.

" Теменужка Петкова подаде оставка, тъй като потеглиха обвинявания и спекулации. Очевидно тя не желае да бъде вкарвано името й в спекулации, тъй като тя едва ли може да въздейства на чешкото държавно управление по какъв начин да продава собствеността си ", сподели Тома Биков.

" Някой знае ли кой стои зад тази компания? Оказва се - не. Включително и министър председателят. При състояние, че Петкова е 20 година другар със собственичката на тази компания. Премиерът не може да не знае кой купува най-голямото електроразпределително сдружение. Да не се окаже, че парите за ЧЕЗ са на държавна банка, а може и на частна банка. Проблемът е огромен, ползата би трябвало да бъде засилен още повече. ", отвърна Георги Свиленски. 

Петкова била най-успешният енергиен министър през последните 20 година " За оставката й повода не е в несправяне с работата. Думите на Българска социалистическа партия за паралелната страна ги одобрявам като думи към чешкото държавно управление, а не към българското ", разясни Биков. Свиленски пък хвърли обвиняване за какво държавното управление не е показало интерес да закупи ЧЕЗ. " Надявам се, че българското общество този път ще направи по този начин, че тази договорка да не се случи. Досега мълчахме - и в този момент страната няма нито 1% акции в енергийните сдружения ", сподели той, написа ПИК. 

Двамата депутати се сдърпаха и поради Валери Жаблянов. " Не укривам, че имахме политически претекстове за настояването за остраняването му. И то не се базира единствено на декларацията. Жаблянов всеки месец излиза с персонално мнение, а би трябвало да съставлява политическата си мощ. Ние не знаем дали това, което той приказва, е негово персонално мнение, или на Българска социалистическа партия ", разясни Тома Биков. 

" Не смятам, че Българска социалистическа партия е позволила скандални изрази в декларцията за Луков марш. В предварителния вид непрестанно никой не цитира в цялост цялото изречение. Към 1944 година Народният съд е бил тогавашното правораздаване. От днешна позиция може да не е. А че казусът е огромен и раните са живи, има потърпевши и незаслужено наказани, няма спор ", сподели Свиленски. Според Биков, Жаблянов се пробва да оправдава политическото принуждение и оправдава избрани практики на сталинизма.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР