Скандал се разгоря в парламента заради оставката на управителя на

...
Скандал се разгоря в парламента заради оставката на управителя на
Коментари Харесай

Скандал в парламента заради оставката на управителя на НЗОК

Скандал се разгоря в Народното събрание поради оставката на шефа на НЗОК Станимир Михайлов.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков изненадващо предложи гласуването на подадената преди 5 месеца оставка да влезе в дневния ред на Народното събрание през днешния ден. Предложението беше признато с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, а от ПП-ДБ и Българска социалистическа партия се въздържаха. Има Такъв Народ останаха в зала, само че без да гласоподават.

След бурни диспути кой, по какъв начин и за какво е дал своя вот или не е дал своя вот, депутатът от ПП-ДБ доцент Васил Пандов разгласи, че предмет на спор към този момент няма, тъй като Михайлов е отдръпнал оставката си и действително няма какво да се гласоподава.

Според депутата от Движение за права и свободи Хамид Хамид обаче процедурата към този момент е била стартирана и няма връщане обратно.

Заради правния проблем беше оповестена 15 минути отмора, в която да стане ясно дали ще бъде гласувана подадената оставка, въпреки и оттеглена, или Станимир Михайлов ще остане на поста си. В случай че бъде гласувана оставката и Михайлов бъде освободен, шеф на Касата ще бъде подуправителят проф. Момчил Мавров, защото неговата оставка не е предмет на разискване през днешния ден.

Очаквайте подробности
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР