Скандал с продажбата на визи от полското правителство може да

...
Скандал с продажбата на визи от полското правителство може да
Коментари Харесай

Правителството в Полша е продало 250 000 визи в Азия и Африка

Скандал с продажбата на визи от полското държавно управление може да преобърне настройките измежду гласоподавателите преди парламентарните избори в страната. При журналистическо следствие стана ясно, че група, ръководена от заместник-министър на външните работи, е провела „ контрабанден маршрут “ за експорт на полски документи за идентичност за страни в Азия и Африка.

 
Дами и господа, с съмнение гледаме на спомагателната информация, която излиза по отношение на „ визовия скандал “ на държавното управление на „ Право и правдивост “. Полски визи, документите, които разрешават влизане в нашата страна, са били продавани в страни от Азия и Африка...
Томаш Гродски – ръководител на Сената на Полша

Сега някогашният заместник-министър на външните работи на Полша Пьотр Вавжик и неговото обграждане са разследвани за корупция по отношение на издаването на полски визи. Случаят изтече в предизборната акция и вследствие на това Вавжик загуби мястото си в листите на ръководещата партия. Момента се употребява и от опозицията, с цел да дискредитира политическите си съперници. Журналистите не престават следствието си, дават обещание още разкрития...

„ Разкрихме цяла скица от сътрудници на заместник-външния министър Вавжик. Списъци с съответни лица са били изпращани в консулствата и полските посолства в Азия и Африка, като тези хора е трябвало да получат визи. Особено очевиден механизъм се отнася до Индия. Там са изпращани описи с хори, които трябвало да вземат участие в снимачни екипи за филми в Боливуд. Оказа, че те нямат нищо общо с киноиндустрията, да вземем за пример продуцентът на кино лентата е търговец на зеленчуци. Става въпрос и за издаване на многократни шенгенски визи, тъй като те разрешават влизане в Мексико, а Мексико е напълно покрай Съединените щати. Така наподобява този контрабанден маршрут. Имаме цялата документи. Никой даже не отхвърля, че се е случило “, споделя Анджей Станкевич – проверяващ публицист.

Докато ръководещата партия заобикаля да дава отговор на въпроси за „ визовия скандал “, разликите в мненията на формалните лица се отнасят не до ДАЛИ, а КОЛКО визи са издадени. Вече са повдигнати обвинявания на арестуваните лица.

От пресофиса на националната прокуратура оповестиха, че обвиняванията включват наред с останалите, и позоваване на въздействие в държавна институция, приемане на финансови облаги, даване на финансови облаги за ходатайство при споразумяване на въпроси в държавна институция. Тези закононарушения се санкционират с отнемане от независимост до 8 години.

Организации, които подкрепят мигрантите и бежанците в Полша наблюдават абсурда с огромна доза мъка.

 
Чудихме се за какво молбите на хората за приемане на бежански статут не се одобряват. Сега като стана ясно по какъв начин са се получавали полски визи, доста неща се обясняват... В Полша доста неща се вършат по друг метод.
Калина Жварног – член на неправителствена организация

„ Визовият скандал “ в държавното управление и ръководещата партия, чиято предизборна акция частично се основава на предизвестия против приемането на мигранти от Азия и Африка, може да окаже доста въздействие върху резултата от идните избори “, предава Магдалена Ходовник – сътрудник на Euronews във Варшава.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР