Скандал с марихуана се разгоря в политическия живот на Израел,

...
Скандал с марихуана се разгоря в политическия живот на Израел,
Коментари Харесай

Свита марихуана скара власт и опозиция в Израел

Скандал с марихуана се разгоря в политическия живот на Израел, разясняват локална медия.

Премиерът на еврейската страна Бенямин Нетаняху през днешния ден е оповестил, че ще поддържа проектозакон на депутата от неговата партия "Ликуд " Шаран Аксел за заверка на развъждането на канабис. В предлагането е било заложено пълнолетните жители на близкоизточната страна да не бъдат преследвани, в случай че отглеждат един филиз канабис (растението, от чиито листа се добива лекият наркотик). Освен това Аксел е внесъл и ситуацията пушенето на марихуана да бъде приравнено с използването на цигари и пури. Пушенето в Израел е позволено в някои заведения.

Предложението на "Ликуд " е било посрещнато остро от страна на дребната опозиционна партия МЕРЕЦ. "Този по този начин наименуван план е откраднат, даже биха споделила "свит " от нас ", безапелационна е била лидерката на лявата политическа групировка Тамар Зандберг. Тя също е обвинила министър-председателя в предизборна пропаганда. Израелците ще гласоподават за парламент за повторно през тази година на 17 септември.

"Не е ясно дали този закон ще бъде признат през мандата на този Кнесет. Последното съвещание на законодателите е планувано за 17 юни ", уточни в. Аарец.

Узаконяването на марихуаната намира необятен консенсус измежду партиите в близкоизточната страна. "Категорично срещу се афишират единствено партиите на консервативните юдеи. Някои от тях бяха съдружни сътрудници на Нетаняху ", добави цитираното издание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР