Скандал с журито за културната програма по време на европредседателството.

...
Скандал с журито за културната програма по време на европредседателството.
Коментари Харесай

Скандал с журито за културната програма по време на европредседателството

Скандал с журито за културната стратегия по време на европредседателството. Двама от 11-те оценяващи се отдръпнаха, тъй като се съмняват в справедливостта на процедурите.

Срещаме се с Красимира Величкова, която е измежду отказалите да журират плановете.

" 14 дни за 400 плана ми дадоха съображение да считам, че няма да мога да си свърша качествено работата, няма да има същински справедливи критерии”, сподели шефът на Български дарителски конгрес.

Независимо от отдръпването на двама оценяващи – от 485 плана са утвърдени 55. Бюджетите на всички са орязани, тъй като страната заложи единствено 1 милион 670 хиляди лв. за субсидия на съпътстващата културна стратегия.

--> „ Подобно нещо се е случило единствено един път, когато Христос е нахранил с пет риби човечеството. Става дума още веднъж за всеобщата ни сиромашия”, съобщи Борислав Геронтиев, шеф на фонд " Култура ".

Един от плановете с по-голям бюджет е отдаден на роза дамасцена. Мотив – цветето и маслото от него са разпознаваеми за чужденците още преди демократичните промени у нас.

Пред фасадата на НДК ще бъде разгънат жив килим от български рози. Това ще се случи под звуците на балканска музика и ще коства 39 хиляди лв. на бюджета.

Журито не поддържа плана за един от най-великите оперни реализатори на 20-ти век Борис Христов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР