Скандал с израелски туристи в курорта „Слънчев бряг” направи страната

...
Скандал с израелски туристи в курорта „Слънчев бряг” направи страната
Коментари Харесай

След скандала с израелски туристи в хотел в Слънчев бряг - каква е истината?


Скандал с израелски туристи в курорта „ Слънчев бряг” направи страната ни водеща вест по малките екрани в Близкоизточната страна и се трансформира в една от най-коментираните тематики. Инцидентът стана обществено прочут след снимано видео, което бързо обиколи обществените мрежи, показва NOVA.
Причина за абсурда е това, че са запазили и платили стая с две кревати за възрастни и за две деца, само че откакто идват в хотела им е била препоръчана стая единствено с три кревати, сочи версията на туристите.
От хотела споделят, че гостите са пристигнали към 11:00 ч. и поискали да бъдат настанени тогава, без да изчакат избрания за настаняване час – 14:00 ч. Стигнало се до словесни пререкания и проявена експанзия от страна на туристите. Те с изключение на вербално са атакували екипа на рецепцията и физически, показват от хотела.
„ Гостите идват в 11:00 ч., и желаят да се настанят. Политиката на този хотел е настаняването да е в 14:00 ч. Те са били неведнъж и учтиво помолени да изчакат, с цел да може стаята да бъде почистена и готова. След това стартират вербална и невербална експанзия по отношение на рецепционистите. Правят нечовечен скандал във фоайето. Представете си, че сте доста ядосани поради тази обстановка. Ако желаете да ритнете някого, няма да го извършите от три метра. Това е интерпретация, която основава напрежение. Погледнете от другата страна и вижте нещата такива, каквито са, тъй като българският туризъм страда точно от това. Интерпретации на дребни проблеми, които се трансформират в скандали”, разяснява юристът на хотела.
„ Обяснихме, че това е частен въпрос, в който са забъркани три страни – туристите, хотелът и туроператорът. Нашият съвет е да се извърнат за помощ към юрист и да приказват за опциите за тяхната отплата. Информацията, с която аз разполагам, е, че са им дадени обезщетения под формата на безвъзмездни екскурзии”, сподели почетният консул на Израел Орлин Мандов.
Оказва се обаче, че нападателните туристи не са необичайност по българското Черноморие. Това разяснява ръководителят на Клуба на хотелиера в „ Слънчев бряг” Диана Колчева.
„ Не извинявам реакцията на сътрудника хотелиер, само че доста постоянно ни се постанова да имаме контакт с нападателни туристи. Опитваме се да потушим всички такива отрицателни техни реакции, само че въпреки това сме длъжни да защитим и хората, които работят за нас”, уточни тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР