Скандал с Грипен-ите няма. Това заяви членът на ръководството на

...
Скандал с Грипен-ите няма. Това заяви членът на ръководството на
Коментари Харесай

БСП: Скандал с "Грипен"-ите няма, има сценарий за омаскаряване на президента

Скандал с " Грипен " -ите няма. Това съобщи членът на управлението на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров на конференция в централата на партията. Според социалистите има сюжет, който цели следващото омаскаряване на президента в миг, когато отсъства от страната. По думите на Зафиров ръководещите целят да отклонят вниманието от това, че не са изпълнили нищо от обещанията в бранша " Сигурност ". По-рано през днешния ден депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров сподели документи в народен ефир и съобщи, че актуалният президент Румен Радев през юни 2014 година е подготвил за тогавашния министър председател Пламен Орешарски опорни точки, които са били употребявани по време на среща с представители на компанията, която създава изтребителите " Грипен ".

В тези опорни точки не виждам никакъв лобизъм, тук ген. Радев приказва като специалист, разяснява Атанас Зафиров. Той уточни, че това е информация за изтребителите и на страница и половина са изброени качествата на " Грипен ".

От Българска социалистическа партия обявиха, че няма да поддържат отчета на Министерския съвет за положението на националната сигурност, тъй като целите им са други. За нас Русия е стратегическа опция и сътрудник, а не опасност, разяснява заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев.

Той прикани вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов да отдръпват подписите си от отчета, тъй като по време на предизборната акция са изразявали напълно други позиции, а групата на " Обединени патриоти " да не поддържа документа в пленарната зала. В отговор на въпрос за указа за назначение на ръководител на Върховния административен съд Кирил Добрев разяснява, че президентът Румен Радев желае новият Висш правосъден съвет да препотвърди избора на остарелия, в което няма нищо неприятно.

Социалистите разясниха и въпроса с " Емко ". Те приканиха бързо да бъде решен казусът и оповестиха желанията си да повикат министъра на стопанската система Емил Караниколов в отрасловата комисия на Народното събрание. От Българска социалистическа партия означиха, че в заводите на " Емко " работят хиляда души и закриването на производството ще докара до очистване на едно градче като Трявна и до загуба на пазари. Винаги когато ГЕРБ ръководи, има проблеми във военнопромишления комплекс, заключи заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и някогашен министър на стопанската система и енергетиката в кабинета " Орешарски " Драгомир Стойнев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР