Скандал разтресе австралийските въоръжени сили. На мисия на Австралия в

...
Скандал разтресе австралийските въоръжени сили. На мисия на Австралия в
Коментари Харесай

Скандал! Войници развяха свастика

Скандал разтресе австралийските въоръжени сили. На задача на Австралия в Афганистан през 2007 над бронирано транспортно средство на военните е издигната свастика, съобщи ABC.

Нацистката свастика на червен декор се вее над главите на австралийските военни. Австралийската броудкастингова компания ABC се е добрала до фрагментите и се води следствие за какво бойци са издигнали признака на Хитлер и неговия режим.

Министър-председателят Малкълм Търнбул разказа случая като „ безусловно неверен “. По думите му провинилите се бойци са били отстранени и осъдени дисциплинарно. „ Техните началници са взели дейности в точния момент “, уточни министър председателят.

В изказване на министерството на защитата се споделя, че Австралия „ отхвърля всичко, което този байрак символизира “, съобщи „ Скай нюз “. От ведомството показаха, че е недопустимо случилото се. Снимката, снимана през 2007 година в Афганистан, в този момент е попаднала в ръцете на публицистите.

Австралия бе на афганистанска земя като част от обединението, водена от Съединени американски щати. Наскоро въоръжените сили на Австралия бяха упрекнати, че са убивали невъоръжени афганистанци.
Снимка: ABC Australia
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР