Скандал разтърси парламента заради Съвета за електронни медии, предаде Дарик

...
Скандал разтърси парламента заради Съвета за електронни медии, предаде Дарик
Коментари Харесай

Скандал в парламента заради нов член на СЕМ! БСП: Това е човек на Пеевски, Рашидов: Не е негова кандидатура, моя е

Скандал раздруса Народното събрание поради Съвета за електронни медии, съобщи Дарик радио. Депутатите избраха претендентът на ГЕРБ Галина Георгиена за член на медийния регулатор. Тя сяда на мястото на Иво Атанасов, които беше номиниран от Българска социалистическа партия. Червените и този път имаха свои претендент - Ия Петкова.

Тя обаче не събра поддръжка. Това редизвика гнева на социалисите, които видяха сговор сред ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ Изводът от днешното гласоподаване е единствено един – Делян Пеевски завладя и Съвет за електронни медии. Движение за права и свободи и ГЕРБ още веднъж демонстрираха своята коалиция и настаниха във Съвет за електронни медии следващият претендент, който е комфортен за Пеевски, комфортен за статуквото. В момента сложиха една комфортна марионетка “, разяснява Александър Симов от Българска социалистическа партия.

Вежди Рашидов от ръководещата партия обаче остро се опълчи на Симов и отхвърли каквато и да е връзка на Галина Георгиева с Пеевски, както и сделка сред ГЕРБ и Движение за права и свободи за избора.

„ Ако има някой в този парламент, който е изказал позицията си Пеевски, това съм аз. Кандидатурата е моя и това говорене не е ползотворно и не е хубаво. Не знам какъв Пеевски му се върти в главата “, съобщи Рашидов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР