Скандал. Дума: Шефът на КПКОНПИ се обяви за жертва на

...
Скандал. Дума: Шефът на КПКОНПИ се обяви за жертва на
Коментари Харесай

Шефът на КПКОНПИ се обяви за жертва на олигарси; Търговците от Графа завеждат колективен иск срещу Столична община

Скандал.

" Дума ":

Шефът на КПКОНПИ се разгласи за жертва на олигарси

Шефът на комисия " Антикорупция " разгласи, че е жертва на офанзива от олигарси и че получавал закани за живота си. Пламен Георгиев даде брифинг през днешния ден в опит да потуши абсурда с недекларираните си парцели, които излязоха на ярко около жилищата на Цветан Цветанов и други представители на властта. Оказа се, че доста мъчно Георгиев би могъл да ревизира жилищата на властта, откакто той самият се е облагодетелствал и е закупил парцели на нереално ниски цени. Шефът на КПКОНПИ изясни през днешния ден, че цялата информация е скалъпена от олигарси, на които комисията е запорирала парцелите и е повдигнала обвинявания.

Във въпросите за жилищата си той видя обслужване на същите подсъдими от страна на медиите. Атаката съответствува и със закани за живота ми, изясни Георгиев. Затова към този момент ходел с четирима души защита от НСО.

Армия.

" 24 часа ":

За 6 май университет за водачи, Борисов чака самолетните компании да му заплащат

17 години след закриването му Висшето военновъздушно учебно заведение ще бъде възобновено като независим боен университет. До 25 април Министерският съвет би трябвало да е приел решение за това, което бързо да бъде утвърдено от Народното събрание и на 6 май да се разгласи новото военновъздушно учебно заведение, съобщи във вторник министър председателят Бойко Борисов.

Министър-председателят, военният министър Красимир Каракачанов, шефът на защитата ген. Андрей Боцев и шефът на отрасловата комисия на Народно събрание Константин Попов посетиха през вчерашния ден образователната авиобаза в Долна Митрополия.

През 2002 година военновъздушното учебно заведение там бе закрито и стана факултет " Авиационен " към Националния боен университет във Велико Търново. От 2014 година пък актуалният президент Румен Радев, който тогава командваше Военновъздушни сили, стартира акция за възобновяване му. Основният претекст бе, че като студенти в националния университет бъдещите водачи учат първата година в Търново, не им се преподават авиационни, а пехотински дисциплини и прочие

За възобновяване на военновъздушното учебно заведение се бори и шефът на парламентарната комисия по защита Константин Попов, който също е боен водач.

След 2002 година цивилните университети станаха 50, а военните бяха понижени на 3-4, напомни през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов в речта си пред курсантите от авиационния факултет.

Мярка.

" Монитор ":

Съдът пусна на независимост трима от арестуваните оръжейници

Трима души от 6-членната група на някогашния футболист Красимир Тонев, който е упрекнат за изнасяне на оръжейни елементи от заводите " Арсенал " бяха пуснати от профилирания углавен съд на независимост.

От спецпрокуратурата желаеха с непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража да останат всички задържани в хода на акцията на Групово дело БОП в Казанлък, Енина и Крън, осъществена на 31 март и 1 април, само че в последна сметка в килиите бяха върнати Тонев, крънчанинът Ерол Алендаров и Петър Гидиклийски.

Без никакви ограничения за неотклонение си потеглиха жителят на Енина Николай Убчев и Назъм Неби, избрана беше парична гаранция от 3 000 лева за някогашния притежател на плантация за щрауси в Крън Горо Чаушев.

Дело.

" Сега ":

Търговците от " Графа " завеждат групов иск против Столична община

Собственици на търговски обекти на столичната ул. " Граф Игнатиев " завеждат групов иск към общината, съобщи БНР. Причината е продължителният ремонт на улицата и претърпените от търговците вреди. Според юрист Ивана Мурджева груповите искове са по-полезни от самостоятелните. Тя изясни, че главното искане на търговците е да получат заслужено обезщетение. Такъв иск дава явен знак на оня, който е предизвикал вредата, че държанието и причиняването на групови вреди би трябвало да бъде по някакъв метод възмездено, уточни Мурджева. Адвокатът разясни, че в тази ситуация не се оспорва нуждата от възстановяване на градската среда, а събитието, че ремонтът е почнал без общината да направи оценка на следствията за бизнеса в региона.

По думи на притежателите на търговски обекти на ул. " Граф Игнатиев " там наемите варират сред 1000 лв. и 2000 евро. Заради ремонта обаче повече от 70% от магазините са затворили, а тези, които сега работят, са с нови наематели. Не завеждаме иск против ремонта, а против неприемливо дългия ремонт, обявиха търговците и допълниха, че упорстват за обезщетение сред естествените обороти преди и тези по време на ремонта.

Трагедия.

" 24 часа ":

Външно: Четирима българи са починали при самолетната злополука в Македония

По информация на българското посолство в Скопие македонските паспортни служби са удостоверили, че при злополуката на дребен аероплан " Чесна ", изхвърчал през днешния ден от Охрид за София, на борда са били и са починали четирима български жители. Тяхната идентичност се обяснява. Това заяви пресцентърът на министерството на външните работи.

Властите на Република Северна Македония са се обърнали за помощ към България в издирването на самолета, който е паднал в мъчнопроходим планински регион. За случая е осведомен министър-председателят на България Бойко Борисов. Той е издал съответните разпореждания на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, който от своя страна е в контакт с министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР