Скандал. Дума: Корнелия Нинова: Властта прикрива намесата на Турция Смятам,

...
Скандал. Дума: Корнелия Нинова: Властта прикрива намесата на Турция Смятам,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Властта прикрива намесата на Турция; Радан Кънев оглави листата на Демократична България за евровота

Скандал.

" Дума ":

Корнелия Нинова: Властта прикрива намесата на Турция

Смятам, че нашите управляващи прикриват намесата на Турция в решението по Закона за вероизповеданията, съобщи в село Дивотино водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. По думите й това е резулат от провеждана години наред васална външна политика. Нинова акцентира, че добросъседските връзки са доста значими, само че външната ни политика има потребност от различен темперамент, като се отстоява ползата почтително, възпитано, дипломатично и твърдо.

Според Нинова истината е най-хубавото решение и би трябвало да се каже имало ли е интервенция на Турция и каква е била тя.

" Щом те отхвърлят да се извинят, значи държат на своята позиция. А най-вярното доказателство за това, че е имало интервенция, е самият признат закон. Вижда се какви промени той претърпя в промеждутъка, в който са водени диалози. Ефектът, който турската страна е търсила, е реализиран. Въпросът е за какво ние сме го позволили като страна ", сподели Нинова.

Тя добави, че Българска социалистическа партия ще се върне в Народното събрание, когато ръководещите одобряват законови гаранции за почтени избори.

Корнелия Нинова и Елена Йончева се срещнаха през днешния ден с поданици на пернишкото село Дивотино по отношение на нахлуване на концесионера на Пернишкия въглищен терен " Мин Индъстри " в аграрни земи, на които не е променено предназначението.

Вот.

" Сега ":

Радан Кънев оглави листата на " Демократична България " за евровота

Радан Кънев (ДСБ) ще е лидер на евролистата на " Демократична България ", на второ място е Стефан Тафров, а трета ще е Албена Симеонова от Политическа партия " Зелените ". Това разгласи водачът на " Да, България " Христов Иванов, някогашен правосъден министър.

" Задачата на Кънев е да трансформира ДСБ в привлекателен център за десния избор, който да е опция на ГЕРБ. Не сме създали компромиси просто с цел да сме дружно, а с цел да гледаме напред ", изясни Иванов.

Радан Кънев пък сподели, че не се е готвил да взе участие в изборите за Европейски парламент - с изключение на като покровител на Светослав Малинов.

Оказа се, че спряганият за вероятен лидер Светослав Малинов, който сега е евродепутат, е " осъден " поради отсъствието му при гласуването за пакета " Мобилност " в Европарламента. Малинов не съумя да взе участие в решителното съвещание в понеделник, като се оправда с проблем при пътуването.

" Убеден съм, че някои от нашите съперници щяха да употребяват тази тематика, с цел да дискредитират нашата листа ", разяснява Малинов, като призна, че отсъствието му от гласуването в Екологичен потенциал е негова злощастна неточност.

" Монитор ":

ГЕРБ се цели в европарламента със 7-8 депутати

Резултатите на ГЕРБ от тези евроизбори ще бъдат по-добри от всеки път. Целта ни е да вкараме 7-8 депутати.

Очакваме мръсна компроматна война от съперниците. Това сподели в Поморие заместник-председателят на политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов. Той съобщи, че постоянно преди избори против него имало офанзиви. Цветанов даде образец със случая в Костинброд. Заместник - ръководителят на ГЕРБ акцентира, че е имал цялостна поддръжка в партиен проект. Той осведоми, че на 31 март от 12.00 часа в София ще бъде показана евролистата на ГЕРБ. Тогава щяло да стане ясно и кой ще е лидерът. В нашата евролиста няма претенденти с повдигнати обвинявания за пране на пари, добави той.

Днес Цветанов откри в Поморие регионалния семинар на бургаската конструкция на партията. На полемиката участват народни представители, кметове, общински съветници, ръководители на клубове, членове и симпатизанти на партията.

Становище.

" 24 часа ":

Кримигероите няма да бъдат " забравени " в интернет, следва от мнение на Комисията за персоналните данни

Правото да бъдеш " пропуснат " в Интернет не е безусловно и има съображение за отказването му, когато става дума за медийна информация от публичен интерес, нужна за информиране на обществото за осъществени закононарушения и за личността на причинителя. Това е решила Комисията за отбрана на персоналните данни. Тя е разгледала идентични претенции за мнение от разнообразни медии по приложението на правото на заличаване (или правото " да бъдеш пропуснат " ) в подтекста на култивиране на персонални данни за журналистически цели, излиза наяве от оповестено мнение на уеб страницата на комисията. В мнение от 27 март написа: Някои от медиите осведомят, че при тях са постъпили претенции за практикуване на правото на заличаване от лицето Д.М.В. по отношение на оповестени за него публикации и фотоси от същите, които касаят осъждането му с влезнала в действие присъда за закононарушение против личността по смисъла на глава II от Особената част на Наказателния кодекс на Република България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР