Скандал на расистка основа може да попречи на Чикаго Булс

...
Скандал на расистка основа може да попречи на Чикаго Булс
Коментари Харесай

Расистки скандал в НБА заради избора на Чикаго Булс

Скандал на расистка основа може да попречи на Чикаго Булс в търсенето им на нов общоприет управител. Вчера клубът нае литовеца Артурас Карнишовас на позицията вицепрезидент по баскетболните интервенции, а с изключение на него е имало още 7 претенденти за стремежи пост. Проблемът идва в това, че всички претенденти са били от бялата раса, не е имало нито един негър, позволен до изявление.

" Това е пестник в лицето. Тяхното най-лошо към момента се избира пред нашето най-хубаво. Лигата би трябвало да направи нещо. Това в действителност е изнервящо ", споделя негър асистент общоприет управител от НБА пред The Undefeated.

Sources to @YahooSports: Bulls, Karnisovas, plans to hire person of color for general manager position: https://t.co/UMeq7H8sUj pic.twitter.com/Jcrh7YFNWI
— Vincent Goodwill (@VinceGoodwill) April 9, 2020 Според Yahoo Sports' Карнишовас, който към този момент има властта в управителните каузи на Чикаго, счита да наеме негър общоприет управител.

Преди Чикаго да наеме литовеца, управлението се е пробвало да притегли Трой Уийвър от Оклахома и Боби Уебстър от Торонто, само че не им е било обещано позволение от съответните им клубове. И двамата са чернокожи.

" Ясно е, че съществува двуличие, което ни споделя, че НБА е многообразна, само че когато се появи опция, процесът не е. Всичко, което желаеме, е късмет. Като негър всичко което желаеме, е добра опция да покажем, че сме също толкоз квалифицирани ", споделя още един асистент общоприет управител пред The Undefeated.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР