Скандал на летището - след полет от Лондон до София

...
Скандал на летището - след полет от Лондон до София
Коментари Харесай

Не признаха PCR тестовете на две българки, пристигнали от Лондон

Скандал на летището - след полет от Лондон до София управляващите у нас не признаха тестванията на две българки. Така дамите би трябвало да останат под 10-дневна карантина до момента в който не си създадат нов тест у нас, съобщи Българска национална телевизия. Причината е, че на никое място в бланките, които носят от Англия, не написа, че пробата е.
Мария и Геновева идват от Лондон. Самолетът бил от огромните и цялостен. С кацането на българска земя им споделили да не стават от местата си, с цел да ги извозят на групички. " Стояхме към час, до момента в който ни извозят всичките - групичка по групичка. Когато идваме към този момент на летището, слизаме от рейса, става известно същият безпорядък, всичките хора отново на едно място ", споделя Мария Денкова.
 PCR-тестовете на командировани в чужбина чиновници ще се заплащат от работодателите PCR-тестовете на командировани в чужбина чиновници ще се заплащат от работодателите
Разходите за PCR-тестове на чиновници, командировани в чужбина, ще се покриват от работодателя. Това реши държавното управление с утвърждението...
Започнала инспекцията за PCR проби. Мария, която към този момент е прекарала ковид, си направила тест в Лондон в държавна, а не в частна лаборатория. " Държавната лаборатория е гратис. Частната лаборатория стартира от 100 паунда ", сподели Мария. Тя посочила негативния резултат от своя тест на телефона. " Направен ми е 48 часа преди пътешестване - чакала съм повече от 24 часа да ми излезе резултатът. Това е номерчето, там не се работи с химикалче и листче. Там е всичко онлайн и с телефона. С този безвъзмезден държавен PCR тест ми споделят, че е недействителен ", сподели Мария Денкова.
" Трябва да бъдат изписани имената на лицето, че пробата, който е осъществен, да бъде по метода на PCR, датата на осъществяването и още няколко паспортни данни, които тук не се съдържат. Нямаме условие дали ще бъде заплатен или безвъзмезден теста. Имаме условие като страна за метода ", разяснява доктор Ирина Гайтаневска - шеф отдел Епидемиология и надзор на заразните заболявания. Ключовата дума е PCR – няма я и в есемеса на Мария. За РЗИ това не е първият сходен проблем с държаната лаборатория във Англия. Затова през здравното министерство запитали английското посолство.
" От Британското посолство ни е обещано мнение, че не всички проби, осъществявани в тази лаборатория, са по метода на PCR, т.е. ние няма по какъв начин да знаем, в случай че категорично не е упоменато в лабораторния резултат, че е PCR, сподели доктор Ирина Гайтаневска - шеф отдел Епидемиология и надзор на заразните заболявания. Мария и Геновева остават под карантина. А на следващия ден ще си вършат нови проби, на които ще я има - думата PCR.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР