Скандал на брега в парк „Росенец“ – бившият правосъден министър

...
Скандал на брега в парк „Росенец“ – бившият правосъден министър
Коментари Харесай

Скандал на брега в парк „Росенец“ между Христо Иванов и охранители

Скандал на брега в парк „ Росенец “ – някогашният правосъден министър Христо Иванов стигна с лодка до плажа, само че беше изпъден от охранители, за които твърди, че са от НСО и охраняват почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.
Край „ Летния Сарай “: Христо Иванов в конфликт с охранители поради недосегаем плаж (ВИДЕО) И полиция се намеси в сюжета, разиграл се покрай свързвания с Ахмед Доган комплекс
Според кадастъра този скалист бряг е обществена държавна благосъстоятелност и би следвало всеки да може да има достъп до него.

На живо във „ Facebook “ съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов, общинският консултант от Бургас Димитър Найденов и деятелят Ивайло Мирчев пробваха да покажат, че територията е охранявана и на процедура недостъпна.

След борбата от НСО разпространиха документално изказване, че отхвърлят да бъдат въвличани в политически акции, само че без да прецизират дали лицата на брега са техни чиновници.
НСО не споделя дали държавни гардове са взели участие в спречкването край „ Летния Сарай “ Службата „ отхвърля да бъде въвличана в политически акции “
Затова изпратихме спомагателни въпроси:
1. Има ли в региона обект, който охраняват?
2. Заснетите охранители чиновници на НСО ли са?
3. Има ли причина техни чиновници да са там?

Получихме вербален отговор. В диалог по телефона представителят на НСО Веселин Нинов изясни: „ няма съображение да се смята, че хората от клипа са чиновници на НСО, защото обект „ Росенец “ не се охранява от тях “.

Преди месец Общинският съвет на Бургас реши да трансферира пътя, водещ към плажа, който в миналото е бил яхтено пристанище на частна компания. Така каменистият бряг, на който акостираха през днешния ден деятелите, на процедура е наличен единствено от морето.

„ Пуснахме запитване и до регионалния шеф, който удостовери това, което е в кадастралната карта, че това е обществена държавна благосъстоятелност и поискахме като естествени български жители да упражним правото си на свободно придвижване “, разгласи Христо Иванов.

По-късно следобяд се опитахме да беседваме с охранителите на място, с цел да разберем за кого и какво тъкмо работят, само че без триумф.

От администрацията на президента, който реализира надзор върху активността на НСО, разясниха че информация за дейностите на службата могат да дадат само оттова.

А Христо Иванов и останалите участници в спора подадоха тъжба в полицията.

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов ще бъде посетител на следващия ден в предаването на bTV „ Тази заран “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР