Скандал между депутатите от управляващата коалиция заради отказа на министри

...
Скандал между депутатите от управляващата коалиция заради отказа на министри
Коментари Харесай

Скандал в парламента между депутатите от управляващата коалиция


Скандал сред депутатите от ръководещата коалиция поради отхвърли на министри да дават отговор на депутатски питания. Така стартира работата на народните представители през днешния ден. Те изслушаха и министъра на финансите Асен Василев за това до каква степен е Планът за възобновяване на страната ни. По него България би трябвало да получи над 12 милиарда лв. от Брюксел.

Почти час депутатите подлагаха на критика организацията на работа на Народното събрание и неналичието на министерски отговори по разнообразни питания.

Преди дни депутатът от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев заприказва за схеми и назначения на Българска социалистическа партия в горските стопанства, а през днешния ден от трибуната на Народното събрание изиска от министъра на земеделието Иван Иванов (БСП) да даде всички имена на кадровите смени. По думите му, очевидно има голям публичен интерес по тематиката, който не очаквал. Дунчев добави, че в това число доста шефове от ГЕРБ са били уволнени, които са фантастични експерти, и сега са на улицата.

Георги Свиленски ( " Българска социалистическа партия за България " ) разяснява, че е неприемливо да се дава опция на " хора, които очевидно към този момент пазят ползи на горската мафия ". Този представител, който излезе тук и сподели, че търси документи, неговата парламентарна група има заместник-министър и когато и да е могат да ги получат, уточни Свиленски. Той разяснява, че два дни сме станали очевидци на спекулации и внушения.

След този спор депутатите изслушаха финансовия министър Асен Василев за последните промени в Плана за възобновяване. Стана ясно, че България няма да затворя напълно въглищните централи в маришкия басейн, отхвърляме се и от построяването на паро-газова централа там. Това беше заложено в предходния вид на Плана.

Очакванията се последните корекции по него да бъдат утвърдени на 15 март.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР