Скандал избухна в Народното събрание днес, след като предложението на

...
Скандал избухна в Народното събрание днес, след като предложението на
Коментари Харесай

Скандал в парламента заради минималната работна заплата

Скандал избухна в Народното събрание през днешния ден, откакто предлагането на Българска социалистическа партия за нарастване на минималната работна посредством промени в Кодекса на труда не беше прегледано на второ четене. Мнозинство в  Народно събрание отхвърли да удължи работното време на Народното събрание. Не беше признато и пренасяне на точката за размера на минималната заплата а точката в дневния ред  на НС за като втора, вместо девета.

Междувременно синдикатите заплашиха с народен митинг, в случай че няма увеличение на минималната заплата от2023г. В момента размерът й е 710 лева месечно.

„ От Българска социалистическа партия предложихме 50% от междинната работна заплатата да бъде ставката за минималната и то от 2023 година. На първо четене нашето предложение мина с цялостна поддръжка, сред първо и второ четене " Продължаваме Промяната " оповестиха, че желаят да се отнеме клас прослужено време, ексклузивен труд, нощен труд, т.е. всичко, което се заплаща в допълнение. Ако се направи това, заплатата ще падне даже под минималната настояща работна заплата. Правим това изказване, с цел да знаят всички български жители кой за чии права се бори и кой зад кой застава ", съобщи лидерката Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, цитиирана от Нова телевизия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР