Скандал беляза втората точка в дневния ред на депутатите, която

...
Скандал беляза втората точка в дневния ред на депутатите, която
Коментари Харесай

Изгониха депутат от парламента, после го върнаха с мир


Скандал беляза втората точка в дневния ред на депутатите, която е за измененията в Изборния кодекс.

От „ Продължаваме промяната “ желаеха точката да бъде отсрочена. Председателстващият съвещанието обаче Йордан Цонев подреди да се стартира четене на отчета за промени в Изборния кодекс, което провокира скандал протестни дейности от страна на депутати от „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “, оповестява БГНЕС.

След къса замяна на реплики, в които Настимир Ананиев прикани Цонев да съблюдава правилника на Народното събрание, той реши да го изгони от днешното съвещание на Народното събрание.

“Трябва да се съблюдават разпоредбите ”, скочи и Кирил Петков от Политическа партия директно пред парламентарната естрада. Цонев, обаче, разпореди да стартират изявления по законопроекта.

“Изберете дали да извършите изявления от трибуната или не. Стоейки прави пред парламентарната естрада няма да измененията нищо ”, съобщи Цонев.

Мирослав Иванов от Политическа партия посочи, че би трябвало да се гласоподава дали ИК да бъде прегледан като втора точка.

“Вие сте в цялостно нарушаване, тъй като нямате първо да отнемате гласът на депутатите. Искаше се прегласуване на точката от страна на Росен Костурков, а вие не го дадохте ”, акцентира Иванов.

Цонев пък му отговори, че още при започване на днешното съвещание се одобри дневният ред, от който ИК стана втора точка за разискване.

В последна сметка, председателстващият Народното събрание анулира наказването на Настимир Ананиев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР