Скали от природна забележителност Нос Червенка край град Черноморец са

...
Скали от природна забележителност Нос Червенка край град Черноморец са
Коментари Харесай

Нос Червенка е засипан със строителни отпадъци

Скали от естествена забележителност " Нос Червенка " край град Черноморец са били засипани от земни маси от градеж. Това разгласи Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) на Бургас, която е установила нарушаването след цивилен сигнал.

Насипването на скално-земни маси в предпазената територия е осъществено в съседство с частен парцел, около който минава самостоятелен обслужващ път. Този път служи и като граница сред парцела и естествена забележителност " Нос Червенка ". Този път обаче община Созопол е разрешила да се употребява и за строителна линия за трасе на водопоровод , обслужващ частния парцел.

Според известието на РИОСВ-Бургас " при създаване на водопровода заради близостта с крайбрежните скали и денивелацията част от земните маси са навлезли в предпазената територия. "

Последствията

 Нос Червенка е засипан със строителни боклуци
© Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас

Регионалната екоинспекция оповестява още, че за откритото нарушаване възложителят на капиталовото предложение ще бъде поканен за сформиране на акт за административно нарушаване по реда на Закона за предпазените територии.

Към момента няма информация какви ограничения ще се вземат и от кого за възобновяване на предпазената територия след увреждането. Нос Червенка е разгласен за естествена забележителност през 1973 година за отбрана на неповторимите скални формирания там.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР