Скали и дървета затвориха тази сутрин пътя към девинското село

...
Скали и дървета затвориха тази сутрин пътя към девинското село
Коментари Харесай

Скали и дървета затвориха пътя към Триград за часове

Скали и дървета затвориха тази заран пътя към девинското село Триград съвсем до обяд. Селото е доста посещавано от туристи във всички сезони, така като там е известната пещера " Дяволско гърло ". 
„ Към 6 часа сутринта машината от Гьоврен е минавала, с цел да почисти камъните по пътя към село Триград. В същото време тъкмо след моста преди „ Османов вир “ върху тях се срутват дървета с камъни и ги затискат. Греблото е счупено, предната гума е деформирана, моторът е строшен. Хората в машината са се отървали на косъм. Дървото е паднало тъкмо върху тях, а камъни са затиснали греблото “, споделя кметът на Триград Емо Гогушев.

Към 10 часа били докарани два трактора – по един от Триград и от Девин, които разчистили камъните, отстранили машината и изпилили изумения сектор.  
Гогушев е определен за кмет на последните локални избори. Той към този момент е написал докладна до общината с концепция да се мисли за различен път към Триград – в посока към Ягодина и Смолян.
„ Защото  хората пътуват всеки божи ден, посрещаме доста туристи. Трябва да имаме различен достъп. Проблемът не е от през вчерашния ден, а от десетки години. Идвали са алпинисти и са обрушвали към тунела - рисковите региони. Но то е нещо грандиозно, огромна част от пътя до Триград е заобиколен от скали, надали проучване и обрушване е решение “, уточни Гогушев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР