Скалата е изправен на съд с две обвинения за укриване

...
Скалата е изправен на съд с две обвинения за укриване
Коментари Харесай

Киро Скалата на съд за 300 бона укрити данъци

Скалата е изправен на съд с две обвинявания за укриване на налози и неподадена данъчна декларация. Делото потегля преди няколко месеца, като към този момент са извършени 5 съвещания, последното от които се е състояло на 18 януари тази година.

За парите претендира Министерството на финансите, което дава отговор за приходите и разноските в хазната. Според отрасловото ведомство, което се явява просител в процеса, Киро Скалата би трябвало да внесе 314 846 лв. с лихвите, в случай че бъде потвърдено, че е съзнателно се е опитал да крие налозите. Делото против Вълчев стартира през 2017 година в Софийския градски съд, като все още текат разпити на очевидци и предявяване на документи. То се отнася до компанията на Скалата - " Австралиан Груп " ЕООД, която се е занимавала с търговия на спортни артикули и хранителни добавки. Проверка в Търговския указател демонстрира, че тя към този момент не съществува, написа " България Днес ".

Според обвиняването укриването на налозите се е случвало в интервала 2005 и 2006 година. Не е ясно за какво магистратите са се задействали чак в този момент - над 10 години по-късно, само че пък, в случай че бъде наказан, Киро Скалата ще би трябвало да заплаща и лихвите, и разноските по делото. " Просто е взел едни пари и не е платил за тях каквото би трябвало в Национална агенция за приходите. Освен това, евентуално чрез връзки, е занижил приходите си и по този метод е свалил от Данък добавена стойност, което дължи. Общо взето, малък тарикатлък, който може да му излезе солено ", безапелационни са проверяващите, които са описали обстановката в обвинителния акт.

Киро Скалата по никакъв начин не се тормози и почтително се явява на делата против него, като на последното през януари влезе ухилен в Съдебната палата. Той е безапелационен, че става въпрос за неразбирателство, което счита да почисти в правосъдната зала. Има вид и да се признае за отговорен, в случай че реши, само че във всички случаи ще би трябвало да заплаща.

В момента Кирил Вълчев се занимава с организация на спортни събития в цялата страна, повече от които са ориентирани към превъзпитаването на децата в обич към спорта. На фитнес срещите, в които вземат участие и огромна част от звездите на културизма у нас, се събират десетки почитатели.

Преди време Вълчев още веднъж бе на посещаване на Темида, само че като очевидец по друго дело. Той и жена му бяха разкатавани по разпити в границите на процеса против силиконовата миска Анита Мейзер. Причината е, че точно Киро и жена му са първите, към които подсъдимата се обръща, откакто вижда, че мъжът й Николай Димов е мъртъв. Той е удушен по време на чудноват опит, в който ляга по стомах на масажна маса в дома им и кара жена му да стегне свински опашки зад врата му. Това описа самата Анита по време на делото. Скалата и жена му влизат във съдбовния хол на миската преди ченгетата, като са първите, които виждат натрупа. Съветват Анита мигновено да звънне в полицията.

Скалата, който е изобретател на Мейзер за кариерата й на фитнес маниачка, застана до аверката си през целия развой. Той е безапелационен, че Анита не може и муха да убие съзнателно, и съобщи това в правосъдната зала. Нещо повече - сега е един от дребното й правилни приятели, които я убеждават да се завърне към спорта, откакто Анита излезе унищожена от Сливенския затвор.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР