Ска Келер е номинирана от Европейската партия на зелените за

...
Ска Келер е номинирана от Европейската партия на зелените за
Коментари Харесай

Ска Келер е номинирана за председател на Европейската комисия

Ска Келер е номинирана от Европейската партия на зелените за ръководител на Европейската комисия. Тя е от Германия и е на 37 години. Завършва магистърска степен по проучване на исляма, тюркология и проучване на юдаизма в Свободния университет в Берлин през 2010 година От 2009 година е народен представител в Европейския парламент, а от 2017 година е съпредседател на парламентарната група на Зелените и Европейския свободен алианс.

Името на съпредседателя на групата на "Зелените " в Европейския парламент Ска Келер нашумя у нас предходната година. Тя бе решила да заведе дело против тогавашния вицепремиер Валери Симеонов. Спорът сред двамата бе поради декларация на НФСБ през февруари по неин адрес. Заради визитата ѝ в България и включването ѝ в митингите в отбрана на Пирин, в декларацията Келер е избрана като "персона нон грата “ и има искане тя да бъде "експулсирана с камионетка до Капъкуле “.

"От височината на кое минаре, приключилата университета „ Шабанчъ “ в Истанбул Ска (що за име!?) раздава правораздаване в непозната страна със самочувствието на добре заплатен командирован сюнетчия? Докога на покрилата се с позорна популярност зелена активистка ще се разрешава да дава оценки на българските институции? ", попита Симеонов.

Европейската партия на зелените е номинирала двама претенденти за ръководител на Комисията, като другият е Бас Ейкхаут от Холандия. Той е учил химия и екология, след което става откривател в холандската организация за оценка на околната среда. Бас Ейкхаут е народен представител в Европейския парламент от 2009 година

Европейските политически партии оферират претенденти за поста на ръководител на Комисия преди изборите на 23-26 май. Водещият претендент, номиниран от Съвета и събрал болшинство от гласовете в Парламента, ще бъде определен за ръководител на Европейската комисия с гласоподаване на евродепутатите. Тази система бе употребена за пръв път през 2014 година при избирането на сегашния ръководител на Комисията Жан-Клод Юнкер.

Някои политически партии са номинирали повече от един претендент за ръководител на Комисията, само че всички са показали единствено един претендент, който да ги съставлява на дебата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР