Сивият сектор в ремонтите на автомобили достига 80%, каза Емил

...
Сивият сектор в ремонтите на автомобили достига 80%, каза Емил
Коментари Харесай

Сивият сектор в ремонтите на автомобили достига 80%?

Сивият бранш в ремонтите на коли доближава 80%, сподели Емил Германов, ръководител на съдружие Съюз на автосервизите. В страната има почти 5300 автосервиза. Причините за огромния сив бранш в сектора е неналичието на нормативна база и мощно опорочения надзор, уточни той.

Много от автосервизите работят без никакви контракти и условия за сигурност. Цените при тях са два- три пъти по-ниски, тъй като не заплащат никакви налози и осигуровки. За да се приближат до цените на незаконните сервизи, се постанова записаните обекти да вършат взаимни отстъпки с качеството, сподели Емил Германов.

Държавата и общините не желаят да се занимават със сивата стопанска система при активността на автосервизите, сподели Германов.

В началото на 2017 година в страната са били регистрирани над четири милиона автомобила. От тях, на възраст над 10 години, са към 3,5 милиона. Броят на старите коли се усилва, тъй като годишно се записват повече от 200 000 остарели коли и едвам 30-тина хиляди нови, сподели Германов. Той уточни, че поддържа концепцията, да се забрани вноса на леки коли, които са по-стари от 10 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР