Ситуацията в Запорожката АЕЦ тревожи МААЕ Международната агенция за атомна енергия

...
Ситуацията в Запорожката АЕЦ тревожи МААЕ
Международната агенция за атомна енергия
Коментари Харесай

Ситуацията в Запорожката атомна електроцентрала тревожи МААЕ

Ситуацията в Запорожката АЕЦ тревожи МААЕ

Международната организация за атомна сила изрази угриженост по отношение на актуалната обстановка в Запорожката атомна електроцентрала в Украйна, наричайки я " неуправляема ".

Генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси уточни, че украинските чиновници работят при извънредно стресови условия, до момента в който обектът е под контрола на съветските въоръжени сили.

Той акцентира, че личният състав би трябвало да може да извършва своите отговорности във връзка с сигурността без непотребен напън.

Гроси продължава напъните си за образуване на интернационална задача под управлението на МААЕ, която да организира " съществени действия по нуклеарна сигурност, сигурност и защитни ограничения ", защото физическата целокупност на нуклеарните уреди дружно със сигурните доставки на електрическа енергия отвън централата са били компрометирани от началото на спора.

В началото на месеца стана ясно, че МААЕ работи по изпращането на интернационална задача от специалисти в завзетата от Русия Запорожка АЕЦ в Югоизточна Украйна - най-голямата атомна електроцентрала в Европа.

На 2 юни бе обявено, Украйна ще обмисли изключването на АЕЦ-а, ако Киев загуби надзор над интервенциите в централата.

По-късно тази информация бе опровергана от компанията " Енергоатом ", която съобщи, че централата " не може да бъде изключена по техническа, икономическа или политическа причина ".

В края на април генералният шеф на МААЕ съобщи, че равнището на сигурност в нуклеарната централа е като " мигаща алена светлина ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР