Ситуацията в Украйна разклати хегемонията на американската валута, пише френският

...
Ситуацията в Украйна разклати хегемонията на американската валута, пише френският
Коментари Харесай

Началото на края на хегемонията на долара

Ситуацията в Украйна разклати хегемонията на американската валута, написа френският вестник Le Figaro. „ Популярността на американския $ е несравнима с действителната тежест на американската стопанска система. Унищожаването на хегемонията на американската валута щеше да се случи рано или късно, само че заради обстановката в Украйна това ще се случи доста по-бързо ", написа изданието.

Съединени американски щати са създали оръжия за всеобщо заличаване от валутата си, като са замразили половината от златните и валутни запаси на Русия. „ Но това е оръжие с две остриета, тъй като в този момент тези, които държат запасите си в долари, не могат да бъдат сигурни, че един ден Съединени американски щати няма да ги откраднат “, цитира вестникът думите на ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин, отбелязвайки, че това е „ никога не е празно изказване “.

Le Figaro напомни, че доларът, повече от всяка друга валута, зависи от развиването на международната история през последните 100 години. Затова създателят на публикацията зададе въпроса: „ Ще загуби ли универсалния си статут щатската валута? “

След началото на съветската военна специфична интервенция за демилитаризация и денацификация на Украйна, Западът ускори санкционния напън върху Москва. Рестриктивните ограничения са ориентирани най-вече против банковия бранш и предлагането на високотехнологични артикули. Много страни оповестиха заледяване на съветски активи. Призивите за понижаване на зависимостта от съветските енергийни запаси станаха все по-силни в Европа. Но всичко това към този момент се трансформира в стопански проблеми за самия Запад, което докара до повишение на цените на горивата и храните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР