Ситуацията в Украйна обсъдиха вчера в телефонен разговор външните министри

...
Ситуацията в Украйна обсъдиха вчера в телефонен разговор външните министри
Коментари Харесай

Външните министри на Великобритания, САЩ, Германия и Франция обсъдиха Украйна

Ситуацията в Украйна разискаха през вчерашния ден в телефонен диалог външните министри на Англия, Съединени американски щати, Германия и Франция.

За това заяви министърът на външните работи на Обединеното кралство Лиз Тръс в " Туитър ".

" С нашите съдружници се обединихме, че всяка инвазия би била голяма стратегическа неточност с тежки последствия за съветското държавно управление ", написа Тръс.

От своя страна, френският външен министър Жан-Ив льо Дриан написа в " Туитър ", че страните са разискали и връзките с Русия.
 Захарова: Съединени американски щати в никакъв случай не са плащали за отбрана на свободата
Захарова: Съединени американски щати в никакъв случай не са плащали за отбрана на свободата

Така отговори на Джо Байдън

" Имах телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, немския външен министър Аналена Бербок и външния министър на Обединеното кралство Лиз Тръс. Поддържаме нашата групова зоркост във връзка с напрежението с Русия: написа той.

Според Държавния департамент на Съединени американски щати, висшите дипломати са разискали и антируските наказания, които да бъдат наложени при положение на хипотетична съветска инвазия в Украйна.

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс сподели в изказване, че диалогът е бил ориентиран към съгласуване на " използването на големите последствия и тежките разноски, които ще бъдат наложени, в случай че Русия нахлуе в Украйна ".

" Всички страни показаха решителна поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и уговорката за мощна трансатлантическа съгласуваност за опълчване на заканите на Русия против Украйна и европейската сигурност ", се споделя в изказването.

Опасенията по отношение на хипотетичната подготовка на Москва за инвазия в Украйна в последно време стават все по-чести на Запад и в Киев. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков дефинира тези изказвания като празна и безпочвена ескалация на напрежението, като акцентира, че Русия не съставлява опасност за никого. В същото време прессекретарят на Кремъл не изключи вероятни провокации за оправдаване на сходни изказвания и предизвести, че опитите за принудително разрешаване на украинския спор ще доведат до извънредно съществени последствия.
 Байдън: Готови сме и за дипломация, и за допустима експанзия от Русия
Байдън: Готови сме и за дипломация, и за допустима експанзия от Русия

Съединени американски щати към момента не са удостоверили за изтеглените съветски войски от границата с Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР