Ситуацията в украинския град Бахмут днес е “изключително напрегната“, каза

...
Ситуацията в украинския град Бахмут днес е “изключително напрегната“, каза
Коментари Харесай

Критична ситуация в Бахмут

Ситуацията в украинския град Бахмут през днешния ден е “изключително напрегната “, сподели командирът на украинските сухопътни сили пред Ройтерс, защото съветските войски, които го обсаждат, ускориха офанзивата си в опит да го обкръжат.

Русия се пробва да прекъсне линиите за доставяне на украинските бранители към града, сцена на едни от най-тежките боеве във войната, и да ги принуди да се предадат или да се отдръпват. Това ще даде на Русия първата огромна победа от повече от половин година и ще отвори пътя към завладяването на последните останали градски центрове в региона на Донецк.

„ Въпреки забележителните загуби, врагът хвърли най-подготвените щурмови елементи на Вагнер, които се пробват да пробият защитата на нашите войски и да обкръжат града “, сподели украинският генерал-полковник Александър Сирски, представен във военна платформа за известия.

Украинските военни оповестиха по-рано, че Русия е засилила силите си в региона на Бахмут и обстрелва селища към града.

„ През миналия ден нашите бойци отблъснаха повече от 60 противников офанзиви “, споделиха военните рано през днешния ден, имайки поради Бахмут и околните източни региони, добавяйки, че украинските сили отблъснаха съветските офанзиви против селата Ядхидне и Берховка, на северните подходи към Бахмут.

Украинският боен анализатор Олег Жданов сподели, че съветските сили са забили чеп сред тези села, до момента в който са се опитвали да пресечен пътя на запад към Часов Яр.

„ Южната част на Бахмут е единствената зона, която може да се опише като под украински надзор. Във всички останали области обстановката е непредвидима “, сподели той във видео коментар, добавяйки: „ Невъзможно е да се каже къде е фронтовата линия. ”

Украински бойци в региона на Донецк се свиха в кални окопи, откакто по-топлото време размрази замръзналата земя.

„ И двете страни остават на позициите си, тъй като, както виждате, пролетта значи тиня. Следователно е невероятно да се продължи напред “, сподели Микола, пълководец на украинска фронтова батарея за изстрелване на ракети, наблюдавайки екрана на таблета за координати за пукотевица.

Пролетното топене, известно като разпутица, има история на разрушение на проектите на армиите за нахлуване в Украйна и Западна Русия, трансформирайки пътищата в реки, а полетата в блатата.

Ройтерс видя няколко военни транспортни средства, затънали в тиня. В зигзаговиден ров Володимир, 25-годишен пълководец на взвод, сподели, че хората му са подготвени да работят при всевъзможни метеорологични условия.

„ Когато ни бъде дадена цел, това значи, че би трябвало да я унищожим. “

Русия, чиито сили са попълнени със стотици хиляди наборници, е засилила офанзивите си по източния фронт, само че нападенията й са били на висока цена, споделят Украйна и нейните съдружници.

„ Там се водят яростни борби. Командването прави всичко допустимо, с цел да спре врага да напредва през нашата територия “, сподели пред украинската телевизия Сергей Череватий, представител на източното военно командване на Украйна.

Русия сподели, че нейните сили са унищожили украински склад за муниции покрай Бахмут и са свалили създадени в Съединени американски щати ракети и украински дронове.

Руското министерство на защитата съобщи, че Съединени американски щати възнамеряват провокация в Украйна с потребление на токсични химикали.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР