Ситуацията в страната е трудна и тежка и се присъединявам

...
Ситуацията в страната е трудна и тежка и се присъединявам
Коментари Харесай

Пеканов призова депутатите да се обединят и да актуализират бюджета

Ситуацията в страната е сложна и тежка и се причислявам към апела на моите сътрудници, че актуализацията на бюджета е значима. Това съобщи в ефира на вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

" Важно е да има и постоянен кабинет. Защо - както се аргументира и финансовият министър Асен Василев - средства има, само че ние имаме потребност от глоба от Народното събрание. Важно е парламентарните групи да се обединят по някакъв метод и актуализацията да се случи, с цел да стигнат нужните средства до бизнеса, жителите и пенсионерите ", добави Пеканов. 

Стабилен и постоянен кабинет, по думите му, би трябвало да има в обозримо бъдеще и поради Плана за възобновяване и резистентност.  " Средствата за България не са застрашени, те са си там. В момента, в който изпратим Плана и той бъде утвърден, ще получим първата част ", разгласи той.  

Рискове поради забавянето обаче имало, изясни Пеканов. " Законовите промени би трябвало да минат през Народното събрание. Тоест, всичко, което сме заложили - парите по него ще дойдат, когато го изпълняваме. При липса на парламент значи, че промените, заложени да се случат до края на тази година, няма да се случат. Това ще значи, че и част от парите няма да дойдат тази година. Чисто механически - неналичието на парламент буди някои терзания в европейските сътрудници, тъй като нямало по какъв начин промените да се случат ", уточни още вицепремиерът. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР