Ситуацията в Сливен не е спокойна и тя най-вероятно ще

...
Ситуацията в Сливен не е спокойна и тя най-вероятно ще
Коментари Харесай

Д-р Александър Христов: Комуникацията от страна на държавата трябваше да започне много по-рано

Ситуацията в Сливен не е спокойна и тя най-вероятно ще продължи на други места. Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Деян Колев, Изпълнителен шеф на Център „ Амалипе ". По думите на доктор Александър Христов, информационен експерт и учител в УНСС страната е трябвало посредством дейна връзка да предотврати суматохата в града. Деян Колев посочи, че от началото на годината доста шефове са го уведомили, че идват родители, които носят декларация " Не давам българските деца " и упорстват децата им да не вземат участие в извънкласни действия и спомагателни часове. Той счита, че обстановката в Сливен не е спокойна и ще продължи, и в градовете с по-големи ромски общности. Дори в Северна България към този момент се обаждат шефове, че идват разтревожени родители, сподели Колев. Благодарение на това, че от център „ Амалипе " са посетили учебно заведение в Сотиря, са съумели да спрат евакуиране на част от децата след диалозите с родителите. По думите му даже да не бъдат изтеглени децата от учебно заведение, ще има проблеми в две направления.

Първата посока е, че родители няма да желаят да подписват каквато и да е декларация, а децата могат да вземат участие в екскурзии и занимания единствено в случай че родителите подпишат декларация. Другото е, че обществените служащи от тук нататък доста мъчно ще тръгнат в ромските квартали.

Д-р Александър Христов съобщи, че връзката от страна на страната е трябвало да стартира доста по-отрано. Подценяването на чувствителността на тематиката значи, че е изтърван момента, в който може да се ограничи разпространяването на подправени вести.

Държавата е трябвало посредством дейна връзка да предотврати тази обстановка. Държавните институции не са съумели да споделят задоволително навременно. Другите гласове, които са срещу Стратегията на детето, които популяризират информация, че ще дойдат хора да лишават децата - те са били по-силни, шумни и с по- популистка теза.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР