Ситуацията в Сливен беше коментирана днес на правителственото заседание. Премиерът

...
Ситуацията в Сливен беше коментирана днес на правителственото заседание. Премиерът
Коментари Харесай

Проверява се дали служител на МО е участвал в създаването на паника в Сливен

Ситуацията в Сливен беше коментирана през днешния ден на държавното съвещание. Премиерът Бойко Борисов изрази възмущението си от лъжливите изказвания за лишаване на деца от страната. Министърът на защитата Красимир Каракачанов е разпоредил инспекция на чиновник във ведомството за вероятно присъединяване в основаната суматоха с отнемането на деца в Сливенско и ще вземе нужните ограничения, в случай че се окаже правилно.

Премиерът Бойко Борисов е безапелационен, че не може да се стачкува против тактика, която я няма, или пък да се приказва, че такава изобщо съществува. Възмутен е от популяризираните неистини.
Бойко Борисов, министър-председател: Аз не знам чие схващане това го роди и по какъв начин може по този метод да се приказва. Как може да се тиражира неистина, че норвежците са дали пари, с цел да им изнасяме деца. И аз до през днешния ден, когато не ми демонстрираха какво се приказва и се написа, не мога да позволи, че има човек да се върже на сходна неистина. Държавата щяла да им вземе децата и да ги натовари на трен и да ги изнася. Това по какъв начин може да им мине през акъла. Това - апелирам ви.
По думите на вицепремиера Томислав Дончев протичащото се напоследък е невиждано и става въпрос за добре режисирана акция. Той удостовери, че към този момент е разговарял с министъра на защитата Красимир Каракачанов по отношение на информация, че чиновник от пресцентъра на министерството е разпространявал подправени вести за лишаване на деца в Сливен.

Томислав Дончев, вицепремиер: Той пое ангажимент да ревизира и да вземе ограничения. Ако дръзвам да допълня, не е единственият човек на обществена работа, в случай че мога по този начин да се изразя, който има отношение към тематиката. Има и други, което за мен е безусловно неприемливо.
Министърът на образованието Красимир Вълчев също дефинира обстановката като проведена дезинформационна акция, ориентирана съответно към ромските общности. Той добави, че ситуацията се възстановява и децата към този момент се връщат в учебните заведения.

Красимир Вълчев - министър на образованието: Очевидно опитите са проведени, защото са от цялата страна. Очевидно става въпрос за незаконна корист със страхове на родителите. Днес имаме нормализиране на ситуацията, можем да кажем, че съвсем всички или по-голямата част от децата са се върнали на учебно заведение. Същото е и в детската градина в Надежда, другите обитаеми места и учебни заведения нямаме тази повсеместност.
По думите на министър Вълчев казусът на българското общество, на българските деца и на българските родители не е, че децата ще бъдат отнети, а че не посещават учебно заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР