Ситуацията в Сирия се връща в мирното русло - там

...
Ситуацията в Сирия се връща в мирното русло - там
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Войната в Сирия приключи

Ситуацията в Сирия се връща в мирното русло - там са останали единствено обособени огнища на напрежение. Това декларира външният министър на Русия Сергей Лавров в изявление за съветския в. "Труд ".

"Войната в Сирия в действителност завърши. Страната последователно се връща към естествения, кротичък живот. Отделни огнища на напрежение към момента има единствено в територии отвън контрола на сирийското държавно управление като Идлиб и източния бряг на р. Ефрат ", показва Лавров, чието изявление цитира ТАСС.

При това състояние през днешния ден е най-важно "да се даде на Сирия сложно филантропично подпомагане и да се придвижи напред политическият развой, целящ споразумяване на рецесията, за реализиране на сигурна и трайна стабилизация в страната, а също и в близкоизточния район като цяло ".

Според Москва образуването и задействането на комитет, който да създаде конституционна промяна, ще са значим стадий в реализирането на този "политически развой, воден и осъществен от самите сирийци със съдействието на Организация на обединените нации ". Това "ще разреши на страните в Сирия - държавното управление и опозицията, за пръв път да стартират директен разговор за бъдещето на страната си ", прибавя първият посланик на Русия.

Лавров обръща внимание, че федерацията придава огромно значение на постоянните контакти и с Дамаск, и с опозицията, отправяйки апел да се подсигурява оптимално необятно посланичество на всички групи от сирийското общество в политическия развой. "Опозиционерите могат и би трябвало да дадат собствен градивен принос в процеса на комплексното политическо споразумяване, както планува резолюция 2254 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", акцентира той.

Като цяло Русия се афишира за възобновяване на суверенна, териториално цялостна Сирия, за допустимо по-скорошно превъзмогване на последствията от развихрянето на тероризма, връщане на всички сирийци в родината, а на самата страна - в "арабското семейство ", което ще е залог за гарантиране на сигурност и непоклатимост в Близкия изток ", прибавя Сергей Лавров пред "Труд ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР