Ситуацията в Сирия и военната операция Извор на мира, предприета

...
Ситуацията в Сирия и военната операция Извор на мира, предприета
Коментари Харесай

Военната операция Извор на мира - на фокус при разговорите на външните министри в Люксембург

Ситуацията в Сирия и военната интервенция " Извор на мира ", подхваната от Турция, е главната тематика на диалозите сред външните министри, които ще се проведат в Люксембург. На срещата на Съвета " Външни работи " ще участва вицепремиерът Екатерина Захариева, оповестиха от Министерство на външните работи. 
На 13октомври в неделя стана ясно, че турски военни са поели контрола над основната автомагистрала М4 в Северна Сирия по време на интервенцията против кюрдските бунтовници. Това заяви военното министерство на Анкара. По-рано стана ясно, че турските сили са си върнали и контрола над Тал Абиад, най-големият град, който са завземали от началото на офанзивата през миналата седмица. Населеното място е в следените от кюрдите региони и в неделя сутринта се появи информация, че той е отвоюван от локалните милиции. След рухването на Тал Абиад, в този момент Рас ал Аин е градът, който се трансформира в огромна цел за завладяване по време на първичната фаза от интервенцията на Анкара.
В същото време Съединени американски щати започнаха да изтеглят хиляда американски военни от Северна Сирия заради настъплението на Турция, която евентуално има намерение да го разшири още повече на юг и запад. Това съобщи американският министър на защитата Марк Еспър в изявление за CBS. " През миналото денонощие научихме, че Турция евентуално има намерение да разшири настъплението още повече на юг спрямо в началото плануваното, както и на запад, " сподели той. " Също по този начин научихме, че Сирийските демократични сили(СДС) се стремят, по този начин да се каже, да сключат съглашение със сирийците и руснаците за започване на контраатака против Турция на север ", добави Еспър.
А от своя страна военачалник Мазлум - командирът на Сирийските демократични сили (СДС), ръководени от кюрдските елементи, споделил, че " от два дни се арестувам от излизане пред пресата, където да кажа, че Америка ни изостави и че бих желал в този момент да излезете от нашите региони, с цел да мога да поканя самолети на руснаците и на режима да се грижат за въздушното пространство. Или спрете тази бомбардировка върху нашия народ в този момент, или се дръпнете настрана, с цел да можем да пуснем руснаците. "
В Люксембург министрите ще обсъдат и напрежението в Източното Средиземноморие по отношение на новите сондажни действия на Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР