Ситуацията в Сирия е минимодел на Третата световна война, тъй

...
Ситуацията в Сирия е минимодел на Третата световна война, тъй
Коментари Харесай

Асад: Сирия е модел на Третата световна война, Ердоган е враг

Ситуацията в Сирия е минимодел на Третата международна война, защото " Съединените щати водят война против целия останал свят ", а на територията ѝ това се случва с медиатори.

Това съобщи президентът на страната Башар ал Асад в изявление за получаващата държавно финансиране съветска телевизия RT. Разговорът му с някогашната Russia Today, първи с непозната медия от месеци, повтори тезите, че Западът, който желае само промяна на режима в Сирия и по тази причина постанова наказания, би трябвало да се плаши не от бежанците, а от джихадистите, които самичък е основал.

В мненията си малко повече от месец след изострянето, породено от турската интервенция " Извор на мира " в Сирия от предишния месец, той съобщи, че редът след Втората международна война се е изчерпал. Въпреки ролята на Русия, Китай и Индия на международната сцена Съединени американски щати работят без да пита в напъните си за международно водачество и не признават даже Англия и Франция, които са им сътрудници, продължи Асад.

" Не забравяйте, че Съединени американски щати водят война с целия останал свят. Войната в Сирия е подобен дребен модел на Третата международна война (и) се води опосредствано ", съобщи президентът.

" Спазването на интернационалното право е в полза на Русия "

По думите му Русия, в противен случай, с изключение на отбрана на личните си ползи (опазване на личния народ от тероризъм посредством битката против него в Сирия) е съдружник на терен в осемгодишната война, с цел да ползва интернационалното право. " От тяхна позиция спазването на избрани правила се съотнася с националните им ползи. "

Санкциите, наложени от Запада, пък имат за цел само да " санкционират сирийците, че не са се поддали на натиска " да " поддържат терористите " (както събирателно режимът назовава всички бунтовници, както коренно и джихадистки настроените, по този начин и умерените).

За турския президент Реджеп Тайип Ердоган Асад изясни в изявлението (излъчено след диалог сред Ердоган и съветския му сътрудник Владимир Путин), че е " зложелател " за разлика от турския народ: " Турският народ са ни съседи, имаме обща история и не можем да създадем от тях врагове. Врагът е Ердоган, политиката му. " Той добави, че не е срещу договаряния с Турция, въпреки да изключи персонален диалог с Ердоган: " Не мисля, че този, който окупира земята ви, ще е приоритет за среща. " Преди малко повече от седмица той заплаши Турция с открита война, в случай че не се стигне до евакуиране от Сирия.

Асад също по този начин увери, че президентските избори в Сирия, планувани за 2021 година, ще са отворени за всеки, който желае да взе участие в тях.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР