Ситуацията в района на окупираната от САЩ база „Ат Танф”

...
Ситуацията в района на окупираната от САЩ база „Ат Танф”
Коментари Харесай

Anadolu: Терористи от ИД извършили едновременно три атаки по позиции на САЩ близо до базата „Ат-Танф”

Ситуацията в региона на окупираната от Съединени американски щати база „ Ат Танф” в Сирия става все по-напрегната, написа в обществените мрежи twitter.com-MaghaweirThowra. С всеки ден съюзните сили на Дамаск доближават позициите на американците на обичайно разстояние, безусловно изтиквайки американците и техните съдружници от завзетите земи.

Просирийските сили обаче не са единственият проблем за американците. Според турското издание Anadolu, отряд терористи от ИД преди няколко дни се опитал да удари американците в „ Ат Танф” от южно направление. Натоварен с бомби автомобил се опитал да таранира казарма на американците, само че безусловно на метри от обекта терористите били обезвредени.

Само няколко минути след неудачната офанзива други отряди от ИД направили две координирани офанзиви в региона. Този път цел станали съюзни сили на Съединени американски щати – кюрдите от „ Сирийски демократични сили”.

Все още не е известна повода терористите да нападат американците, откакто е известно, че те дълготрайно време са обучавани и въоръжавани в „ Ат Танф”. Не е изключено мотив за офанзивите да са станали някакви различия. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР