Ситуацията в приюта на отец Иван в Нови хан е

...
Ситуацията в приюта на отец Иван в Нови хан е
Коментари Харесай

Синът на отец Иван с покъртителни подробности пред БЛИЦ за пожара в приюта в Нови хан, нещастието е страшно!

Ситуацията в приюта на отец Иван в Нови хан е бедствена след пожара. Това разкри отец Григорий, синът на отец Иван пред БЛИЦ. Огънят се е разразил малко преди Новата година. В този миг в постройката са били настанени над 100 души – бездомни и майки с деца.

Огънят се е разпространявал толкоз бързо, че съвсем е унищожил едното крило на постройката. Ужасени, жителите са побегнали на открито в студа, успявайки да спасят каквото могат.

„ Толкова сме комплицирани, бяхме настроени за празника, с помощта на общинския кмет Димитър Кирилов част от хората са настанени в село Доганово да пренощуват. На първо време ще би трябвало да намерим средства да възстановим живота си”, признава отец Григорий.

Част от жителите в дома са настанени в оживялото крило, само че обстановката в приюта е в действителност бедствена. Те са на студа и без средства за оцеляване.

Ето какво разкрива на профила си във Facebook Галина Славеева: „ Гори приюта на отец Иван в Нови хан. Няма потърпевши. Пожарът е голям. От един час две пожарни гасят без триумф. Сега чакат трета. Голяма част от постройката е изпепелена...”

По-малко от час, откакто се популяризира новината за ужасяващото злополучие, сполетяло отец Иван, във Facebook се провежда самобитна акция с апел към всички, които могат, да оказват помощ. Хората в приюта имат потребност безусловно от всичко, с цел да оцелеят. Има нужда и от доброволци, които биха могли да оказват помощ за по-бързото възобновяване на опожарения покрив и унищожената постройка.

Парични дарения могат да се превеждат по сметката на дома:

Дом за сираци " Св. Николай " при храм " Св. Троица ", Банкова сметка: UNI CREDIT BULBANK,клон Елин Пелин IBAN: BG72UNCR 96601000411600, BIC: UNCRBGSF

Средства могат да се превеждат и посредством е-pay: Подкрепи!

Дарения в натура могат да се носят на място в дома в Нови Хан или да се изпращат с пощальон. Адресът е: Дом за сираци " Св. Николай " при манастир " Св. Троица "
ул. „ Търнава “ № 21 А, с. Нови Хан п.к 2110, община Елин Пелин

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР