Ситуацията в последните часове в Гърция отново се усложни. В

...
Ситуацията в последните часове в Гърция отново се усложни. В
Коментари Харесай

Заради наводненията: Лариса обяви най-висока степен на тревога

Ситуацията в последните часове в Гърция още веднъж се усложни. В Лариса беше оповестена най- висока степен на паника. Нашите специфични пратеници Антон Чавдаров и операторът му Милен Чавдаров се оказаха блокирани на една от огромните автомагистрали. Те въпреки всичко съумяха да стигнат до едно от наводнените села.

От консулството ни в Солун оповестиха, че има българи, останали без документи след наводненията. Консулът ни на място увери, че през уикенда провеждат изключително експресно издаване на краткотрайни документи за идентичност.

Път към Лариса няма. Рано тази заран първо приливните талази, а след тях и управляващите затвориха всички подстъпи към града. Много хора останаха блокирани в домовете си. „ Някъде към 11 часа усетихме вода на първия етаж на жилището ни. Вцепенихме се от смут. Бях дружно с моя наследник, с жена му и сина им. Успяхме да излезем в последния миг ”, спомня си кошмара Йоргос. „ Моята кола е в Лариса. Когато затвориха пътя, от горната страна още нямаше вода, само че се притесняваха, че реката ще го събори, тъй като прииждаше доста. Аз бях третата кола в колоната, когато споделиха, че затварят моста и по този начин ме върнаха в Лариса. Сега колата ми е под вода, а майка ми е на 97 и се нуждае от О2 ”, споделя Димитриос.

Коритото на река Пиниос е на половин километър настрана от селото. Приливната вълна обаче е била толкоз мощна, че през целия ден из улиците на Яноли равнището на водата доближаваше два метра. Отнесени от течението бяха коли, наводниха се магазини, а хората с болежка следиха мощта на природата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР