Ситуацията в последната година промени живота ни като цяло. Пандемията

...
Ситуацията в последната година промени живота ни като цяло. Пандемията
Коментари Харесай

Грешки при онлайн интервю за работа

Ситуацията в последната година промени живота ни като цяло. Пандемията с ковид накара доста компании да разрешат на служащите си да работят от у дома и да се сведе до най-малко престоя в офиса. Това включва и интервютата за работа, които доста постоянно започнаха да се организират онлайн. Това значително затруднява мениджърите, които по-трудно могат да преценяват кой претендент е подобаващ за свободната позиция, без да бъде сбъднат действителен контакт. За претендентите това също е нещо ново и в допълнение усложнение в търсенето на работа. Ситуацията, в която COVID-19 ни вкара, стана причина и за доста постоянно допускани неточности от търсещите работа по време на онлайн изявление.

Закъснение. Когато става въпрос за интернет връзка, постоянно има заплаха от механически проблем, който да не ви разреши да се включите на време. Това забавяне може да ви коства доста, изключително в случай че работодателят държи на точността. Направете диалог няколко минути по-рано и няма да се притеснявате от механически усложнения в последната минута, които да провалят напъните ви. Няма нищо по-лошо от това да започнете изявление за работа  стресирани и разсеяни. Винаги потвърждавайте детайлностите за изявлението си преди деня на срещата си, с цел да сте сигурни, че сте в точния момент и готови.

Липса на процедура с технологиите. Винаги, когато ви следва нещо значимо, би трябвало да се подготвите за него. Същото важи и за изявлението за работа, когато е онлайн. Запознайте се с технологията за видео диалог, с цел да можете постоянно да реагирате на време. Изтеглете авансово програмата, по която ще протече изявлението и разберете всичко за нейното меню преди началото на връзката.

Не бъдете разхвърляни. Когато стартира изявлението ви, би трябвало да сте сигурни, че пред вас има всичко належащо за диалога. Поставете вашите документи, CV, рекомендации, дипломи на комфортно място, с цел да може, когато ви бъде заложен въпрос за някое от тези неща, да имате опция незабавно да отговорите и да покажете всичко, което се изисква от вас.

Не сядайте някъде, където е разбъркано. Има и странични неща, които могат да създадат неприятно усещане на работодателя. Някои от тях даже може да не са свързани съответно с изявлението. Не сядайте някъде, където е разбъркано и зад вас се вижда безпорядък. Фонът е значим в провеждането на сходно изявление за работа, а постоянно е подценяван. Той може да приказва доста за вас и да покаже на мениджъра с какъв човек приказва сега. Бъдете подредени, спретнати и покажете, че имате усет към детайла.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР